Koronavirüsün uğramadığı Gito Yaylası serüveni

Güzel havanın tadını çıkarmak için Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı ve doğa güzelliğiyle ziyaretçilerin 4 mevsim ilgi odağı olan 2 bin 400 rakımlı Gito yaylasına çıktılar.

YAYLALARIMIZ 28.05.2020 20:09:02 13 4
Koronavirüsün uğramadığı Gito Yaylası serüveni

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düştüğü Doğu Karadeniz'de yüksek kesimlere kar yağışı ardından havaların ısınması, yaylalara araçla ulaşımdaki kar engelini yavaş yavaş ortadan kaldırdı.

Güzel havanın tadını çıkarmak için Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı ve doğa güzelliğiyle ziyaretçilerin 4 mevsim ilgi odağı olan 2 bin 400 rakımlı Gito yaylasına çıktılar.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında fiziksel mesafeyi koruyarak Çamlıhemşin’e bağlı 2 bin 400 rakımlı Gito yaylasına çıkan doğaseverler macera dolu bir serüven yaşadılar.

Emekli Baş komiser Nafiz Çakır ve beraberindekiler, Önce dünyaca bilinen ama son yıllarda Hayalet Ormanına dönen şimşir ormanının hazin dolu görüntüsünü izleyip, ardından Gito Yaylasına doğru Çamlıhemşin, Hemşin, Gito ve Badara Yaylası dört yol mevkii olarak bilinen noktaya gelerek rotayı her mevsim güzelliğiyle filmlere ev sahipliği yapan Badara Yaylasına uğrayarak burada ilgi odağı olan yapay göleti fotoğraflayıp, Gito Yaylasına yol aldılar.

Gezi ile ilgili bilgiler veren Nafiz Çakır, “Gito’ya ulaşınca daha henüz birkaç evin dumanının tüttüğünü gördük. Anlaşılan o ki yaylacıların yaylaya çıkması için zaman biraz erkendi. Gito yaylasında daha yeni yeni ilkbaharın izlerini görme şansı yakaladık. Ambarlı Yaylası ise halen kış mevsiminin kar örtüsünü üzerinde taşıdığını gördük. Ramazan Bayramı dolayısıyla şehre indikten sonra akşama doğru Gito Yaylasına 5-10 santim kar yağdığını” söyledi.

Baş komiser Nafiz ÇAKIR, “Yaylaları, dağları, doğayı ve oralarda yaşayan yaban hayatı bir misafir bilinciyle ziyaret edip, o eşsiz doğanın dokusuna hiç zarar vermeden, yaban hayatını da rahatsız etmeden alınabilecek en güzel görüntülerle oraların hazzını yaşayıp, enerji dolu yüreklerimizle bir sonraki etkinliğe gidecek olmanın heyecanıyla geri döndük” dedi.

Haber ve Fotoğraflar : E. Başkomiser Nafiz ÇAKIR


Anahtar Kelimeler:
Hatice
28.05.2020 22:36:52
Kaçarlar müthiş güzel. Ncak doğanın dengesi bozuldu

Faruk Şeker
29.05.2020 08:59:07
Haber roman gibi yazılmış. Sürükleyici.

nuri yazici
29.05.2020 12:46:27
başkomiserim doğru söylüyor.

Halim Gür
29.05.2020 16:47:30
korona 2400 metreye biraz zor çıkar :)

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı