Kavrun Yaylası 2020 Yılında Çok Zor Günler Geçirdi.

Çamlıhemşin ilçesine bağlı 2267 rakımlı Kavrun yaylasında işletmecilik yapan Yalçın Şahin sezonun hiç de iyi geçmediğini ve bunun sebeplerini açıkladı.

YAYLALARIMIZ 29.09.2020 10:14:48 150 0
Kavrun Yaylası 2020 Yılında Çok Zor Günler Geçirdi.

Çamlıhemşin ilçesine bağlı 2267 rakımlı Kavrun yaylasında işletmecilik yapan Yalçın Şahin sezonun hiç de iyi geçmediğini ve bunun sebeplerini açıkladı.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Yukarı Kavron Yaylası oldukça kalabalık ve ziyaretçisi bol bir yayladır. Bu yaylaya gerçekten doğaya ve dağlara gönül vermiş doğaseverler gelmektedir.

Kaçkar Dağları eteklerinde kurulu yaylalardan olan Yukarı Kavron Yaylası 2267 m, Aşağı Kavron Yaylası da 1953 m rakımda yer alır. İki yayla arasında yaklaşık 1,5 km mesafe bulunmaktadır

Yayladan yürüyüş hızınıza bağlı 3 veya 4 saat süren bir doğa yürüyüşü ile görkemli Büyük Deniz krater gölüne ulaşabilirsiniz. Bu yürüyüşte yanınıza mutlaka alanı bilen birini almanızı tavsiye ediyorum. Sisli hava da oldukça tehlikeli olabilir.

Dağcıların ve tırmanışçıların adeta soluk noktası gibidir Kavron Yaylası. Halkının çoğu kışın gurbette yaşamaktadır. Yazları 2 ya da 3 aylığına yaylaya gelmekte kışları Ankara İstanbul İzmir gibi büyük şehirlerde yaşarlar.

Yaylada pansiyon ve fırın bulunmaktadır. Konaklamayı kamp atarak veya pansiyonda kalarak sağlayabilirsiniz. Yaylaya gelen hemen hemen herkes Yalçın abi dediği Yalçın Şahin ve Firdevs abla ile tanışır yayladaki en eski konuk ağırlayan tesis onlara aittir.

Şahin Kafe Pansiyon, içine girdiğinizde yaşanmışlık hissi ve anılar sizi kucaklıyor; Türkiye de ki birçok dağcılık kulübünün armaları flamaları duvarlarını süslüyor.

TRT ve İHA Muhabirliğini de yapan Yalçın Şahin, 2019 yılı ve 2020 yılına ait Kavrun Yaylasında turizm açısından neler yaşandığına dair Kaçkar53.com editörü Abdullah Uzun’a açıklamalarda bulundu.

Pandemi hepimizi vurdu diyerek sözlerine başlayan Şahin, ”burada hayvancılık ve turizmle uğraşıyoruz. Bu yıl bir tek grup bizden rehber isteyerek yürüyüşe hala çıkmış değil.” Dedi

Şahin, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi.

AYDER ÇALIŞMALARI BİZİ ÇOK ETKİLEDİ

Geçen sene ile bu seneyi kıyaslayacak olursak geçen sene 100 TL alış veriş olduysa bu sene 30 TL oldu. İşlerimiz PAN DEMİ den dolayı çok düşütü. Birde bunun üstüne bu bölgenin Haziran ve Temmuz ayı en yoğun aylardan olmasına rağmen, Pandemiden daha çok bizi Ayder’de yolun kapanması etkiledi. Kavrun ’un yolu kesilince buraya kim gelir. Yürüyüş programı yapan grupların hiçbirisi buraya gelmedi. Sabah 09.00 gece 24.00’e kadar kapalı yaylaya kim gelir”.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı