KARAGÖL SONBAHAR’DA FARKLI MEKÂN

Fotoprof ekibi yağmur ve kar dinlemeden gezilerine devam ediyor. Bu kez Borçka Kargöl’e gidildi

YAYLALARIMIZ 19.10.2014 19:17:52 111 0
KARAGÖL SONBAHAR’DA FARKLI MEKÂN
Fotoprof ekibi burada çekim yapan TRT ekibi ile karşılaştı.karşılaştı. Karagöl için çekimler yapan TRT ekibi Fotoprof gezisine katılanlarla bir süre sohbet etti.Ve çekimlere katıldı.

 
Karagöl diğer göller gibi değildir.
 
KARAGÖL HAKKINDA BİLGİLER
Karagöl, bir heyelan gölüdür ve 19.yüzyıl başlarında, bugünkü “Klaskur (Aralık) Yaylası”nın yakınlarındaki bir tepenin heyelan sonucu Klaskur (Aralık) Deresi’nin önünü kapatmasıyla oluşmuştur. 

Aralık köyü’nde tarihi eski taşköprü bulunmaktadır. Aralık, Atanoğlu ve Karşıköy köyleri sınırları içerisindeki gölü kuş bakışı gören ve yaz aylarında kullanılan Heba ve Aralık-Atanoğlu Yaylaları yer almaktadır. Göl, erozyon nedeniyle dolma tehlikesiyle karşı karşıyadır.


 





Kullanım: 


Borçka Karagöl, kamp ve karavan turizmi için ideal bir yerdir. Mevcut alan içerisinde işletmeci tarafından işletilmekte olan 20 yatak kapasiteli bir misafirhane bulunmaktadır. Alana giren ziyaretçi sayısı yıllık ortalama 20.000 kişidir.

 
Nasıl Gidilir?
Karagöl; Artvin İli, Borçka ilçe merkezine 27 km uzaklıktadır.
 
 GEZİ YAĞMUR VE KAR'A TUTULDU
Yaz kış ziyaretçisi eksik olmayan Karagöl’e gezi düzenleyen Fotoprof ekibi organizatörü Emin Kanbur yaptığı açıklamada; Bu gezi 20 gün önce programlandı. Amacımız bu güzelim yörenin Sonbahar’da resimleri çekmekti. Bu bölgeye has bir durumla karşılaştık.

Önce yağmur ardından ise kar yağışı başladı. Ama her şeye rağmen Karagöl çok güzel.17 kişilik bir ekiple buraya geldik. Sabah 06’da Rize’den yola çıktık.

Şu an Saat 10.00,umarım 12 veya 13.00 kadar hava açacaktır. Gökyüzü mavisini bize gösterecek ve bizde sizler için görüntüleyeceğiz.

Burada biz sürprizle karşılaştık. Artvin Çoruh Üniversitesi hocaları ve öğrencileri, ayrıca Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri de buradaydılar.

Birçok öğrencileri Fotoğraf çekimlerimizde tanıyoruz. Sohbet etme imkanımız oldu. Katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
 







kaçkar53.com paylaşan: ogunuzun
Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı