Kar Yaylacılara Mesaj Verdi

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı yüksek rakımla yaylalarında hayvancılık yapanlar erken gelen KAR Mesajını dikkate alıyorlar

YAYLALARIMIZ 26.09.2019 09:44:07 89 0
Kar Yaylacılara Mesaj Verdi

Bu yıl beklenmedik anda erkenden yağan Kar Yaylacılara Sürpriz yaptı.2400 Rakımlı Çamlıhemşin’e bağlı Avusor Yaylasına10 Cm yukarılara ise yaklaşık 30 Cm Kar yağınca yörede yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşları mağdur etti.

KAR SÜRPRİZ YAPTI

Avusor yaylası sakinlerinden Tahsin Alinoğlu “ Avusor yaylasının yerlilerindenim. Hayvancılıkla uğraşıyoruz. Bu sene Kar bize sürpriz yaparak erken geldi. Geçen seneye oranla erken geldi.”O yüzden hayvanlarımız çözemedik” dedi.

YAYLA İÇİNDE 10,YÜKSEKLERDE 30 CM KAR VAR

“Cuma günü sabah saatlerinde başlayan kar yağışı gece esintili bir şekilde devam ettiğini’ dile getiren Tahsin Alinoğlu “ Şuan yayla içinde 10 cm kar var.O yüzden yaylacılık daha boşalmadı ama Pazar günü itibarıyla bugün GÖÇ hazırlığı için hazırlıklarını yapanlar var. Yaylamızın görüntüsü bu” sözleriyle sıkıntıların dile getirdi.

150-200 HAYVAN VAR.BİR KISIM YAYLACILAR HAVA ŞARTLARINDAN ERKENDEN DÖNDÜ

“Avusor yaylasında yaklaşık olarak 200-250 hane var. Bir kısmı aşağı yaylaya göç etti. Çoğunluk yine burada” söyleyen Alinoğlu “Yaylada 100-150 hane hayvancılık yapıyor. Küçükbaş hayvan tek ailede mevcut. Genel de her hane de büyükbaş hayvan var. Hava olarak ay sonunu bekliyorduk. Âmâ Kar bize sürpriz oldu. Hava açık gözüküyor lakin risk almak da istemiyoruz. Kalma imkânımız olur da hayvanları otlağa verebilirsek ay sonunu çıkarmayı düşünüyoruz” dedi.

YETKİLERDEN ŞU AN DA TALEBİMİZ YOK.

Yetkilerden şu anda bir talebimiz yok. Çünkü çok acil bir durumumuz yok. Olunca zaten haber veriyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI