Kar yağışı hayvancıları vurdu

Çamlıhemşin'e bağlı Sıraköylerden Orta Yayla köyünde hayvancılık yapanlar ani bastıran Kar yağışı ile adeta "şok" oldular.

YAYLALARIMIZ 17.10.2017 20:25:07 198 0
Kar yağışı hayvancıları vurdu

Orta Yayla köyünde hayvancılık yapan Paşalı ve Altun ailesi aniden bastıran Kar ile Verçenik yaylasında mahsur kaldılar.Pazar'dan Yardım için çağrılan Yasin ve Serdar Paşalı hayvanların kurtarılması için yaylaya çıktılar.Verçenikte bulunan hayvanların bir kısmını Ortayayla köyüne taşıdılar.Kalan 6 büyükbaş hayvanı ise kurtarmak için tekrar yola koyuldular.

Yaylacılar adına konuşan Yasin  Paşalı ' Aniden Kar bastırdı.Bize haber verdiler.Serdar abim ile birlikte derhal yola koyulup Pazar'dan yaylaya çıktık.Verçenikten hayvanları indirmeye çalışıyoruz.Artık Yaylacılık sona eriyor.Bir kısım büyükbaş hayvanı Verçenikten indirdik.Kalanları da hafta sonuna kadar indireceğiz.Hava soğuk,Kar yağdı,hayvanlar otlamıyor.Ot da yok.Malımızı sürerek Meydan köyüne iniyoruz.Hafta içinde de araçlara yükleyip aşağıya ineceğiz.

Bizden önce Muhtar amcam Bekir Altun meydan köyünde çadırlar kurup bizi bekliyor.Bizde sağ salim Meydan köyüne inmeye çalışıyoruz.Hayvancılık çok güzel bir şey,doğa ile başbaşasınız.Bu gibi sürprizlere de hazır olmanız lazım' dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI