Kale yaylasına hayran kaldı

Rize-Pazarlı Çamlıhemşin Kale köyünden Hikmet Yıldız’ın misafiri olarak ilk kez geldiği Çat ve Kale yaylasına hayran kaldı.

YAYLALARIMIZ 20.11.2019 16:21:19 93 0
Kale yaylasına hayran kaldı

Ali Akyıldız

Aslen Kalkandereli olan ve İzmir’de ticaretle iştigal eden 38 yaşındaki Hüseyin Sarımsak ilk ke geldiği Kale yaylasına hayran kaldı.

Rize-Pazarlı Çamlıhemşin Kale Köyünden Hikmet Yıldız’ın misafiri olarak ilk kez geldiği Çat ve Kale yaylasına hayran kaldı.

İzmir’de ticaret yaptığını söyleyen Hüseyin Sarımsak “ önümüzdeki 5 yılda bu bölgelerde turizm daha da canlı olacaktır. Deniz Turizmi doyuma ulaştı. İnsanlar el değmemiş Kaçkar dağlarının muhteşem manzaralarını görmek için Karadeniz’i tercih diyorlar ve edecekler. Havalimanın burada yapılacak olması bölgeyi çekim merkezi haline getirecektir” dedi.

1591 Kilometre yol kat edip arkadaşı Rize-Pazarda ikamet eden ve Çamlıhemşin Kale Köyünden Hikmet Yıldız’ın daveti üzerine Çat ve Kale Köyüne geldiğini dile getiren Sarımsak “ Gelecekte bu yöreler turizmde ivme kazanacak ve özellikle havalimanı yapılmasından sonra da mesafelerin kısalması sonucu İzmir’den kalkan bir ziyaretçi iki saatte Kaçkar Dağlarına ulaşacaktır. İngiltere’den gelen bir ziyaretçinin de üç saatte Kaçkarlarda olacağı düşünüldüğünde bölgenin ne kadar değerli olduğu ortaya çıkıyor. Türkiye’nin her bölgesi güzeldir. Her bölgenin farklı turizm değerleri vardır. Rize Yaylalarının bozuk olan bazı yollarda yapıldığında Turizm daha da canlanacaktır” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı