Kale-Şebek-Başyayla köprüleri onarım bekliyor.

Çamlıhemşin Kale Yaylası şebek mevkiindeki kemer köprü ile kale köyündeki baş yayla köprüsü ne yazık ki zamana karşı direnememiştir bu köprüler mutlaka aslına uygun onarılmalıdır korunmalıdır geleceğe taşınmalıdır.

YAYLALARIMIZ 25.01.2017 13:43:03 427 5
Kale-Şebek-Başyayla köprüleri onarım bekliyor.
Haber ve Fotoğraflar; Ali Akyıldız
İnsanlığın ilk ayak izlerinden tarihin en büyük imparatorluklarına kadar nice dönem ve deneyimlere tanıklık etmiş Dünyanın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz.

Bu güzel coğrafyanın doğal tarihi ve kültürel varlıklarını korumak geliştirmek ve geleceğe taşımak insanlığa karşı tarihsel görevimizdir

Fırtına vadisindeki ve yaylalarındaki tarihi özelliği olan geçmişi ve yaşamsal kültürümüzü yansıtan ve birçok anıyı geçmişin izlerini taşıyan kültürel varlıklarımızı korumak yöre ve ülke turizmine hizmet etmektir ve bu tarihi yapılar yöre turizmi için önemli destinasyondur.

Başyayla, yazlık köyü kale köyü ve yaylası hatta birçok yürüyüş ve geçiş yollarının bulunduğu gezi ve fotoğraf tutkunlarının mutlaka uğradığı üzerinde fotoğraf çektiği bu tarihi yapılar yöre turizmi için çok önemlidir.

Bu yöreyi, turizm pazarına sunan, tanıtımına yardımcı olan üzerinde tulum çalınan fotoğraf çektirilen bu tarihi yapılar mutlaka koruma altına alınmalıdır özelliği bozulmadan onarılmalıdır ve geleceğe taşınmalıdır.

Bu tarihsel yapılar yöremizin sembol yapılarıdır birçok insanın üzerinden gelip geçtiği, yaşam kültürümüzü yansıtan yapıları korumak ve geleceğe taşımakla töremiz ve ülke turizmine çok önemli katkı yapmış olacağız.

Hemşin yaylaları ve köyleri kale köyü ve yaylaları Yazlık köyü ve yaylaları ve dağlarından başlayıp Karadeniz’e dökülen Fırtına deresinin ana kollarının en önemli dereleri olan bu dereler üzerindeki bazı köprüler onarılmıştır.

Ama şebek mevkiindeki kemer köprü ile kale köyündeki baş yayla köprüsü ne yazık ki zamana karşı direnememiştir bu köprüler mutlaka aslına uygun onarılmalıdır korunmalıdır geleceğe taşınmalıdır.


 

Anahtar Kelimeler:
yaylacı
25.01.2017 13:53:05
sağol ali bey

kaleli
25.01.2017 13:53:32
duyarlı oluşundan dolayı kutlarım

gezgin
25.01.2017 13:54:21
çok güzel bir konuya el attınız.ali bey ve kaçkar53.com u kutlarım.yöremizin tüm sorunlarını dile getiriyorsunuz

İzmirli
25.01.2017 14:36:53
bu tarihi değerler korunmalıdır

kaleli
25.01.2017 14:37:57
güzel bir haber ilgililere duyrulur bu köprüler yok olmamalıdır

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı