Kaçkarların en güzel manzaralı gölünde yüzdü

Aslen İstanbul'da ikamet eden Rize’nin Pazar ilçesinden Mert Yaşar, tatil için geldiği memleketinde hafta sonunu değerlendirmek için gezi grubu ile Kavrun Buzul Göllerine çıktığını söyledi.

YAYLALARIMIZ 11.08.2020 10:47:46 117 0
Kaçkarların en güzel manzaralı gölünde yüzdü

Doğu Karadeniz’de uzanan Kaçkar Dağları, çok sayıda zorlu zirveye ve bunların arasındaki düzlüklere saklanmış buzul göllerine ev sahipliği yapıyor. Bu doğa değerlerine ulaşmak başlı başına bir macera ama biraz çabayı göze alanları benzersiz manzaralar bekliyor.

Çamlıhemşin ilçesinde deniz seviyesinden 2 bin 973 metre yükseklikteki Kavrun Buzul Gölü yaz kış yerli ve yabancı ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

Aslen İstanbul'da ikamet eden Rize’nin Pazar ilçesinden Mert Yaşar, tatil için geldiği memleketinde hafta sonunu değerlendirmek için gezi grubu ile Kavrun Buzul Göllerine çıktığını söyledi.

Makine Mühendisi olarak İstanbul’da Özel bir şirkette çalışan ve İlk kez geldiği Kavrun Göllerindeki manzaradan oldukça etkilenen Mert Yaşar, “Kaçkarlar dağları, biz ziyaretçilere dağlar arasında saklı gölleriyle adeta CENNET gibi bir görsellik sunuyor. İstanbul’dan tatil için geldim. Dağcılık kulübü ile geziye katıldım. Yaklaşık Kavrun yaylasından 3 saat yürüyüşle Göllere geldim. Müthiş manzara karşısında etkilendim ve göle girip yüzdüm. Bu tarihi anımı yıllar sonra gelecek nesillere aktarmak için kayıt altına aldım.” dedi


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI