Kaçkarlardan Göç

Doğu Karadeniz’de sonbahardan kışa geçişin ardından eşsiz manzaralar ortaya çıktı. Rize’de bir grup fotoğraf tutkunu bu mevsim geçişlerini objektiflerine yansıttı.

YAYLALARIMIZ 7.11.2019 13:27:41 93 1
Kaçkarlardan Göç

PAZAR-Doğu Karadeniz’in yüksek kesimleri yağan kar yağışı ile birlikte beyaz örtü ile kaplandı.

Sonbahardan kışa geçişin ardından ortaya çıkan eşsiz görüntüleri fotoğraflamak için Rize’de bir grup fotoğraf tutkunu Çamlıhemşin ilçesinde yer alan Kale Yaylası’na çıktı.

Grupta yer alan emekli polis Nafiz Çakır, mevsim geçişin ardından ortaya çıkan eşsiz görüntüleri fotoğraflamak için yola çıktıklarını belirterek, “Yolun buzlanma ve karlı olmasından dolayı araçla ancak Varoş mevkiine kadar gidilebildik. Sonra o güzel coğrafyayı tek tek fotoğraflamak için Varoş mevkiinden yürüyüşe geçerek Yazlık, Kale-i Bala, Kale Yaylası ve Çiçekli Yaylası ve de ardından Köylük Sırtı mevkiine gittik. Sadece iki-üç evin bacasından duman tütüyordu. Yayla sakinleri mevsimin ilk karıyla birlikte çoktan yaylayı terk etmişlerdi. Kalan birkaç aile apar topar göçlerini kamyonlara yükleyerek dönüş için son hazırlıklarını yapıyordu. Gün boyunca ıssızlığın, sessizliğin, sevginin, yalnızlığın, terk edilmişliğin, göçün, huzurun, heyecanın ve mutluluğun fotoğraflarını çektik' diye konuştu.

Haber için emeği geçen

Adem Genç,Nafiz Çakır ve Ali Biber yol arkadaşlarıma teşekkür ederim.


Anahtar Kelimeler:
Nafiz Çakır
7.11.2019 20:14:15
Harikulade manzara eşliğinde karlı dağ yürüyüşü mükemmeldi. Tşkler Adem Genç

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı