Kaçkarlarda Yaban Hayatı

Kaçkarlarda Yaban Hayatı

YAYLALARIMIZ 27.12.2017 08:03:55 144 1
Kaçkarlarda Yaban Hayatı

Fotoğraf; Adem Genç;

Haber; Kaçkar53.com

Kaçkarlarda Yaban Hayatı

Çengel boynuzlu Dağ Keçisi

(ÇBDK),Başta Doğu Karadeniz dağları(Kaçkarlar) olmak üzere, Doğu Anadolu’daki dağların birçoğunda yaşayan, Alpin ekosistemin vazgeçilmezi ve kayaların usta tırmanıcısı olan otçul bir memelidir.

Beslenme

Otçul bir hayvandır ve genelde sabahın erken saatleri ile öğleden sonra akşama kadar beslenirler diğer zamanlar dinlenirler. Gündüzcül bir otçuldur ancak otlarken çok seçici bir hayvandır. Su ihtiyacını yediği besinlerden karşılar. Kışın ağaç ibreleri, eğreltiler, çalılar ve yosunlar ile bahar ve yazın ise taze sürgünler ve alpin bitki türleri ile beslendiği bilinmektedir. Dolunay olduğu veya ortamın aydınlık olduğu zamanlarda gece beslenen bireylerde görülmüştür.

Tehditler

En büyük tehditlerden biri özellikle Rize-Fındıklı-Ardeşen-Çamlıhemşin, Trabzon, Karçal dağlarının bazı yaylalarında ve Erzurum-İspir, Verçenik dolayları ile Bingöl, Erzincan-Munzur dağları ve Sansa deresi civarında rastlanan kaçak avcılıktır.

NOT; Bu fotoğraf yayla gezisi sırasında Fotoğraf sanatçısı Adem Genç tarafından çekildi. Kötü niyetli kişilerden doğal hayatı korumak adına yer konusunda açıklama yapmıyoruz.


Anahtar Kelimeler:
Adil Demirci
27.12.2017 11:17:29
haber güzel, fotoğraf ta çok güzel, haber sonunda eklenen not hepsinden güzelll.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI