Kaçkarlar’da sonbahar

Kaçkarlar’da sonbahar

YAYLALARIMIZ 21.11.2019 13:10:04 22 0
Kaçkarlar’da sonbahar

PAZAR-Doğu Karadeniz en özel noktası Kaçkarlar’da her mevsim güzeldir.

Turizm açısından son yıllarda popüler olmaya başlayan Hazindağ Yaylası, Çamlıhemşin ilçesine bağlı 1970 metre yüksekliğe sahip dokusu henüz bozulmamış olan yaylalarımızdan biridir.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yayla tamamen terk edilmiş durumda.

Hafta sonu yaylayı ziyarete giden dört doğa fotoğrafçısı ıssız ve sessizliğe bürünmüş olan Hazindağ Yaylasında hüznü fotoğrafladı.

Bu coğrafyanın insanları için sonbahar aynı zamanda yayladan göçmenin de zamanını işaret eder.

“Yaylada hayat henüz bitmedi dercesine yaylaya can katan birkaç kuşun ötmesi, yayladaki ahşap ve taş duvarlı evlerin birbirlerine bakarak sessizce konuşmaları, su ve deklanşörün sesleri dışında günün adeta sustuğunu. Söyleyen Emekli Başkomiser Nafiz Çakır,“Hazindağ Yaylasından Pokut Yaylasına yürüyüşle geçtik. Yıl boyu onbinlerce ziyaretçisini gururla karşılayan Pokut Yaylasına ulaşılınca ikinci bir hüzün yaşandı. Mükemmel güzelliğiyle doğa tutkunlarının olmazsa olmaz uğrak mekanlarından biri olan Pokut Yaylasında da yer yer Karla kaplı zeminlerinde üç beş ziyaretçi dışında yayla sakinlerinden hiç kimse yoktu. Aynın sessizliği ve yalnızlığı Sal Yaylası da yaşamakta olduğunu da gördük” dedi.

Doğa tutkunu ve fotoğrafçı emekli Başkomiser Nafiz ÇAKIR ve beraberindekiler, yayladan ayrılırken; “2.180 Metre yükseklikteki eşsiz ama bugünlerde BİR O KADAR DA SESSİZ olan bu manzarayla birlikte Pokut ve Sal yaylalarının bu haline de arkadaşlarımla tanık olduktan sonra yine de buralara gelecek olmanın heyecanını daha şimdiden yaşıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Fotoğraflar; Adem Genç

Haber       ;  Nafız Çakır


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı