Kaçkarlarda Beyaz örtünün eşsiz güzelliği

Doğanın eşsiz güzelliğini yansıtan Doğu Karadeniz'de, kar yağışıyla birlikte eşsiz manzaralar ortaya çıktı. Rize'de fotoğrafçılar tarafından kartpostallık kar manzaraları objektiflere yansıtıldı.

YAYLALARIMIZ 4.02.2020 07:53:22 45 0
Kaçkarlarda Beyaz örtünün eşsiz güzelliği

Doğu Karadeniz'de kar yağışının ardından eşsiz manzaralar ortaya çıktı. Bölgenin tarihi ve turistik yerlerini beyaz örtü altında fotoğraflamak isteyenlerin objektiflerine kartpostallık manzaralar takıldı.

Beyaz örtü altındaki Kaçkar Vadisi'ni fotoğraflamak üzere bölgeye giden doğa fotoğrafçısı Engin Tavlı, 'Fırtına Vadisi ve çevresi fotoğrafçılar için çok câzip bir mekân. Her noktasında güzel fotoğraflar çekmek mümkün. Zilkale, Şimşirlik, Çat Köyü ve tarihi Çat Köprüsü'nde kış manzaralarının yansıdığı güzellikleri görüntüledik.Her mevsim sizleri bekleyen bu vadiye gelerek ruhunuzu ve bedeniniz dinlendiriyoruz. Yoğun karla kaplı vadide Zilkale yolu ile Çat Yaylası’na doğru yol aldık. Çağlayan dereler, tarihi taş köprüler, yaprakları dökülmüş üzerinde karların şekillere dönüştüğü gürgen ağaçlarıyla dolu rengârenk ormanlar vadiye ayrı bir güzellik katıyor. Çat Yaylası ayrı bir güzelliğe sahip. Aslında burası muhtarı da olan bir köy. Kış aylarında herkes şehirlere göçse de yaz aylarında hareketlilik var' dedi.

'HER MEVSİM FARKLI RENKLERE SAHİP BİR SENFONİ GİBİ'

Yağan karla birlikte çam ormanları ile kaplı Kaçkar Dağları'nın eşsiz bir güzelliğe büründüğünü belirten Tavlı, 'Kartpostallık görüntüler oluşan bölgeye yerli ve yabancı turistlerde ilgi gösteriyor. Vadileri, yaylaları, buzul gölleri ve şelaleleri ile büyüleyen bir güzelliğe sahip sıra dağlarında yağan karla kart postallık görüntüler oluştu.Yazın yaylalarımızı, vadilerimizi ziyaret eden insanların çoğu gördükleri manzaralardan etkileniyor ve bu eşsiz doğayı birde kışın görmek için burayı ziyaret ediyorlar. Her mevsim farklı renklere sahip bir senfoni gibi. Kışın beyazın tonlarını yazın da yeşilin binlerce tonlarını ziyaretçiler görebilmekte. Bu anlamda bölgemizi sadece bir mevsimde ziyaret etmenin yeterli olmadığını düşünüyorum. Ulaşım konusunda Karayolları, İl Özel İdaresi ve Belediyeler çok hassas, özellikle ana yollar üzerinde ulaşım her mevsim sorunsuz bir şekilde sağlanıyor' diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı