Kaçkarlarda 240 KM Yol kat ettiler

Rize’nin en çılgın motosiklet tutkunlarından olan Mustafa Canca, hafta sonu İstanbul’dan gelen ekibiyle 9 yaylayı birden gezdiler.

YAYLALARIMIZ 23.08.2021 10:56:46 56 0
Kaçkarlarda 240 KM Yol kat ettiler

Rize’nin en çılgın motosiklet tutkunlarından olan Mustafa Canca, hafta sonu İstanbul’dan gelen ekibiyle 9 yaylayı birden gezdiler.

Ardeşen ilçesinde 2015 yılında kurduğu Enduro53 kulübü ile Trabzon-Artvin arasında Yayla, Dağ ve Göllere hafta sonları motosikletle gezi düzenliyor.

Çeşitli meslek kuruluşlarında çalışan ve İstanbul’da Enduro motosiklet sporu yapan arkadaşlarını Rize’ye davet ederek bölgenin tanıtılması için hafta sonu 9 yaylaya birden gezi düzenledi.

Canca, kendisi ile birlikte her hafta Kaçkarların farklı bölgelerinde geziye katılan Mustafa Demirbaş, Hasan Dalbastı, Kemal Genç ve Volkan Kulaber’le birlikte, İstanbul Çekmeköy Enduro kulübü sporcularından, Selçuk Kocaman, Ramazan Dayıoğlu, Kenan Ünal, Şahin Karataş, Abdurrahman Kul, İslam Yıldız, Muammer Balta ve Erdem Salman’ı yörede 3 gün konuk ettiler.

Üç gün bölgede kendilerini misafir ettiğini, bu süre içinde bölge hakkında kendilerini bilgilendirdiğini söyleyen Mustafa Canca, “ Çat’ta 3 gün güzel bir hatıra yaşadık” dedi.

Canca, “Ekibimizle birlikte 2 günde 240 km yol katettik. Gito, Ambarlı balıklı göl, Tahpur İncesu, Çağarankaya, başyayla, küçükköy, Verçenik, İkizdere Cimil yaylası ve Çermeşk göllerine motosikletle çıkarak Kaçkarları ve buna bağlı gölleri kendilerine tanıtma fırsatı bulduk. Çok memnun oldular. İlk kez gelenler ise farklı coğrafyaya hayran kaldılar” diye konuştu.

Rize’ye ilk kez geldiğini söyleyen Selçuk Kocaman, “tek kelime ile hayran kaldım. Tam da bize göre parkurlar var. Her sene gelmeyi planlıyorum” dedi.

Kenan Ünal, “Mustafa kardeşime bize bu güzellikleri yaşattığı için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şahin Karataş, “Kaçkarları görmeyen dağ ve yayla görmemiştir” diyenlere gelince hak verdim” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI