Kaçkar ve Verçenik Dağı’na Mevsimin İlk Karı Yağdı

Türkiye'nin en yüksek noktalarından bir olan 3 bin rakım ve üstü Kaçkar Dağı'na mevsimin ilk karı yağdı. Dağın yaklaşık 3 bin metre ve üzeri beyaza büründü

YAYLALARIMIZ 24.08.2020 11:59:01 107 0
Kaçkar ve Verçenik Dağı’na Mevsimin İlk Karı Yağdı

Türkiye'nin en yüksek noktalarından bir olan 3 bin rakım ve üstü Kaçkar Dağı'na mevsimin ilk karı yağdı. Dağın yaklaşık 3 bin metre ve üzeri beyaza büründü.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde günlerdir etkisini sürdüren yağmur, ülkenin en yüksek noktası olan Kaçkar Dağı ve Verçenik Dağı zirvesinde yerini kara bıraktı.

Kavrun yaylasında işletmecilik yapan Yalçın Şahin, yaptığı açıklamada, Kaçkar Dağı'nın zirvesine kar yağmasıyla kış hazırlıklarına başlanıldığını söyledi. Dağa bu gece kar yağdığını belirten Şahin 'Kaçkar Dağı'na kar yağmasını kışın habercisi olarak algılıyoruz ve kışa doğru ilk adımın atıldığının işareti olarak görüyoruz. Gece kar yağdı, bize 'hazırlık yapın, kış geliyor' mesajını verdi.' dedi.

'Verçenik Dağı'nın konumundan dolayı dünyanın önemli yerlerinden biri olduğunu aktaran Ortayayla köyünden Zeki Altun şunları kaydetti: “Zirve olarak ilk buraya kar düşer, kış ilk mesajı buradan verir. Verçenik Dağı'nın konumu çok önemli.'


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI