Kaçkar Dağları'nın eşşiz manzarasını görme imkânını sizlere sunuyor

Huser yaylası 2320 metre rakımda olup ayderden araç ile 45 dakika yaya olarak yaklaşık 3 saate varılabilmektedir. Huser yaylası ‘Galer Düzü-Kavrun Yaylası-Ceymakçur Yaylası-Avusor Yaylası_Kaçkar Zirve-Kemerli Kaçkar-Pokut-Hazindağ-Sahi

YAYLALARIMIZ 30.08.2014 15:15:29 172 2
Kaçkar Dağları

Foto;Engin Tavlı
Huser Yaylası Açaba (Bucak) ve Çingit (Uğrak) Köylüleri'nindir. Sadece Açaba'lılar yaylacılık yapmaktadırlar. Huser yaylası Ayder'in girişinin sol tarafını tutan dağlarda yerleşmiştir. 



Rakımı ve konumu açısından Ayder'e bağlı tüm yaylalar ve sıralı Kaçkar Dağları'nın eşşiz manzarasını görme imkânını sizlere sunuyor. Bölgenin en iyi manzaralı yaylası olup, genelde katılımcıların en çok keyif aldığı gezilerden biridir. Hele birde hava güneşli ise bakmaya doyamayacağınız bir manzaraya sahip.


Güneyde Kaçkar Altıparmak Dağları'ndan başlayıp, Kaçkar Kemerli, Kaçkar Kavrun ve Kaçkar Verçenik Dağları'na kadar kesintisiz bir manzara. Ayaklarınızın altında Palakçur, Avusor, Çeymakçur ve Kavrun Vadileri, Arkanızda Karadeniz sahil şeridi. Karşınızda Hazindak ve Pokut Sal sırtları, Yani 0 m den 4000m ye kadar her yeri görebiliyorsunuz. Ayder'den günübirlik gezi için mükemmel bir rota.


Turizm tesisi adına pek gelişememiştir. 2007 yılında yapılan araç yolu sayesinde son yıllarda ciddi hareketlilik gözlenmektedir. Özellikle birçok turist Ayder Yaylası'ndan günü birlik yürüyüşle Huser'e çıkarak muhteşem manzarayı seyretmektedir. Pansiyon vb tesis çalışmaları devam etmektedir.



Ayder'den Bukla otelin arkasından yaya yolu ile 2-3 saate çıkılabilmektedir. Belirgin bir patikadır yaklaşık 3 km mesafedir. Yayla sakinleri ve turlar tarafından sıkca kullanılan bir patikadır, birçok yerinde yönlendirici işaretler bulunmaktadır. Araba ile ulaşım için Avusor Yaylası yoluna girilir 2 km sonra sola dönülür son derece güzel manzaranın eşliğinde yaklaşık 20-30 dk araç yolu ile 2 yer hariç neredeyse tamamen düz bir yolculuktan sonra yaylaya ulaşmak mümkün.








Anahtar Kelimeler:
mustafa memoğlu
31.08.2014 00:19:19
himaliyaların karşısında karlı zirveyi görüntülemek için resim çekme tepesi oluşturmuşlar güzel havada kaçkarı en güzel gören tepe huser yaylasıdır huserın en yüksek no0ktasından kaçkara sabah güneşi doğarkenj çok güzel fotograf tablosu oluşuyor

ismet topal
30.05.2016 16:01:35
resimleri görünce insan söyleyecek kelime bulamıyor

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı