İLK KEZ YENİ BİR DAĞA FESTİVAL DÜZENLENDİ

İLK KEZ YENİ BİR DAĞA FESTİVAL DÜZENLENDİ

YAYLALARIMIZ 13.08.2018 10:29:57 79 0
İLK KEZ YENİ BİR DAĞA FESTİVAL DÜZENLENDİ

ÇAYELİ-Çayeli Doğa Sporları Kulübü (ÇAYDOSK) tarafından Rize’de bir ilk gerçekleşti.

Çayeli Doğa Sporları Kulübü, Çayeli 4. Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla Şenliği Festivali’ni Rize’de bulunan daha önce hiçbir etkinlik yapılmamış olan Tatos Dağına düzenledi.

İlk kez gerçekleşen festivale Yurt dışı ve Yurtiçinden Dağcı ve doğasever katıldı.

30 Temmuz pazartesi günü Rize Çayeli de toplanan doğaseverler araçlarla Çamlıhemşin çiçekli yaylasına gitti, orada sırt çantaları ve kamp yükü ile yaklaşık 3 saatlik yürüyüş ile Kamp alanına giden ekip orada çadırlarını kurdu.

Ardından Salı günü 32 kişilik zirve ekibi ile Tatos zirveye ulaştı.3650m. Ardından zirveye ilk çıkılmasından dolayı zirveye getirdikleri Bayrak direği ve bayrağı dikti, ardından istiklal marşı söylendi.

Daha sonra zirve ekibi kamp alanına toplamda 12 saatlik bir yürüyüş ile vardı.

Kampta kalan doğaseverler ise çevre gölleri gezme imkânı buldu. Ardından Çarşamba günü çiçekli yaylasına geçildi, orada Adıyaman’dan gelen doğaseverlerin getirdiği çiğköfte yoğruldu ve katılımcılara ikram edildi.

Katılımcılara ÇAYDOSK tarafından katılım sertifikası verildi.

Perşembe günü ise çiçekli yaylasından sıra köylere yürüyüş ile etkinlik tamamlandı. Katılımcıların hepsinde festival süresince yaşadıkları müthiş doğa ve aktiviteler kaldı.

Doğa, kültürü doyasıyla yaşayan ekip Çayeli den güzel anılar ile ayrıldı. Gezi hakkında görüşlerini belirten Kulüp Başkanı Adem KÖSE, “Amacımız yeni bir dağı ülkemize kazandırmaktı, katılımcılara bizleri destekleyenlere, canı gönülden teşekkür ederiz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI