Her Yeri Güzel Rize

Rize Valisi Kemal Çeber, sonbaharın gelmesi ile birlikte Rize yaylalarında gerçekleştirdiği gezi ve incelemelere devam ediyor.

YAYLALARIMIZ 19.10.2020 11:32:48 24 0
Her Yeri Güzel Rize

Vali Çeber, yeni belirlediği güzergah üzerinde gerçekleştirmiş olduğu gezi ve incelemelerin ardından yaptığı samimi açıklamada; “ Tam da Rizespor’umuz 5-3’lük skorla ilk galibiyetini almışken keyfimize keyif katalım, hem yatırımlarımızı yerinde inceleyelim hem sonbaharın tadını çıkaralım dedik. Aşağıda bazı fotoğrafları göreceğiniz rotayı size de öneriyorum.

Fırtına Vadisi boyunca keyifle doğayı izleyerek Ayder’e gidip orada biraz yürüyüş yapabilirsiniz. Sonra Galer Düzü üzerinden önce Aşağı Kavron sonra Yukarı Kavron yaylalarına geçebilirsiniz. Sonbaharın tüm güzelliklerini buralarda görür, şırıl şırıl derelerin sesini dinler, tertemiz havayı içinize çekersiniz. Şanslıysanız aşağıda fotoğrafını gördüğünüz 86 yaşındaki delikanlı (kartvizitinde yazan namıyla “king of the Kaçkar’s -Kaçkarların Kralı-“ Mehmet Ali Bilici amcaya rastlarsınız, 40 yıldır bu yaylaya kesintisiz geldiği için çok enteresan anılar dinlersiniz. Buzağılarla, köpeklerle ve diğer hayvan dostlarınızla selamlaşır, doğayı dostça paylaşırsınız. Sonra Samistal Yaylasına geçersiniz. Çok güzel yayla evleri arasında sizi huzura boğan yürüyüşler yapar, muhteşem doğayı izlersiniz.

Aynı güzergaha devam ederek yol üzerindeki muhteşem fotoğraf noktalarını kaçırmadan Palovit Yaylası’na ulaşır, burada biraz daha serin bir ortamda ortasından dere geçen yaylanın tadını çıkarırsınız.

Sonra ister Elevit tarafına, isterseniz bizim yaptığımız gibi Amlokit tarafına dönersiniz. Artık ağaçların yoğunlaştığı rakımlara indiğiniz yaylada, yine küçük bir şelalesi de olan dere kenarında yürür birbirinden güzel tarihi yayla evlerini izlersiniz. Bir çok kokuyu içinde barındıran yayla havasını tenefüs edersiniz.

Aynı güzergahı takip edip Palovit Şelalesi‘ne ulaşırsınız. Suyun Serinliğini yüzünüzde hissederken sesi ile ruhunuzu dinlendirirsiniz. Taş döşeli yoldan devam ederek Zilkale ziyaretini yapar yine muhteşem manzaralar eşliğinde Çamlıhemşin üzerinden dönüşe geçebilirsiniz.

Unutmayın Covid-19 riski hala devam ediyor. Sosyal mesafenin el verdiği insanlardan uzak olduğunuz yerlerde maskesiz fotoğraflarınızı çekinin, ancak insanlarla temas ettiğiniz her yerde maske ve sosyal mesafeyi ihmal etmeyin.

Palovit Şelalesi resminde gördüğünüz gibi benim gibi sizleri de üzdüğüne inandığım çöpler konusunda duyarlı olalım. Muhteşem doğamızı ve çevremizi koruyalım. Havaların soğuduğunu unutmayarak tedbirli olalım...” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı