Hafta Sonu Kadiralak Yaylası dolup taştı

Hafta Sonu Kadiralak Yaylası dolup taştı

YAYLALARIMIZ 29.04.2019 11:03:50 47 0
Hafta Sonu Kadiralak Yaylası dolup taştı

Trabzon İli Tonya İlçesine 6 km uzaklıktaki KADİRALAK Yaylası her yıl Nisan ayında Mor Çiçekleri görmek isteyen bölge halkı tarafından ziyaret edilerek adeta dolup taşıyor.

Bu yıl 1.si düzenlenen “Tonya Kadiralak Yaylası Mavi Yıldız Çiçeği Şenliği” 28.04.2019 Pazar günü hafta sonu olmasıyla âdete yöre halkı tarafından ziyaretçi akınına uğradı.

Trabzon’un yöresel ürünlerinin de görücüye çıktığı Şenliğe Türkiye’nin her bölgesinde gelenler oldu.

Tonya ilçesinde, her yıl nisan ayında açan, 'Uluslararası Bern Sözleşmesi' gereği korunan, ince, uzun yapraklı 'mavi yıldız' çiçeğinin yetiştiği ve yörede 'Mor Yayla' olarak bilinen Kadıralak Yaylası, ilkbaharda mora, sonbaharda ise açan 'vargit' çiçekleri ile beyaza bürünüyor.

Rize-Çayeli-Pazar-Ardeşen ve diğer ilçelerinde Seyahat acenteleri, Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüplerinin de tercihi bu hafta KADİRLAK yaylası oldu.

Rakani Tur seyahat sahibi Osman Karali “Bu hafta Karadeniz’in güzel yaylalarından biri olan ve Nisan ayında başlayıp, sonuna kadar devam eden mor ve mavi çiçeklerle kaplı Kadiralak yaylasına gezi düzenledik. Yoğun ilgi oldu. Bir müddet önce yağan karla kısmen kalkan çiçekler yine de son günlerinde bizim de görmemizi sağladı. Yaylalar diğerlerinde olduğu gibi çarpık yapılaşmanın kurbanı olmaya devam ediyor.

Bu yaylada Sonbahar gelince de vargit çiçekleri açar. Yayla bembeyaz olur, gelinliğini giymiş gibi olur. Vargit çiçekleri, artık ziyaretçilere 'Varın, gidin' der' dedi.

Kadıralak Yaylası nisan- mayıs aylarında maviye bürünüyor. O aylarda çok güzel bir güzellik oluyor. Meraklılarla dolup taşıyor. Sonbaharda ise beyaz bir renge bürünüyor. İnsanların bu güzelliği gelip, görmesini istiyoruz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı