Hafta sonu DOKADAK ile Kayak Keyfi için Atabari gezisi

Hafta sonu DOKADAK ile Kayak Keyfi için Atabari gezisi

YAYLALARIMIZ 21.01.2019 15:02:38 133 0
Hafta sonu DOKADAK ile Kayak Keyfi için Atabari gezisi

Kaçkar5.com

DOKADAK Kulübü ile Hafta sonu Atabari Kayak Tesislerine geziye 40 kişi katıldı.2019 Yılının İlk gezisi renkli karelere sahne oldu.

2008 yılında hizmete açılan ve Özellikle kış aylarında muhteşem kar manzarasında tercih edilen Atabarı kayak merkezi, dört mevsimde bile yerli ve yabancı turist çekiyor.

Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan bu güzel tesis, Artvin şehir merkezine yaklaşık 17 km, Kafkasör yaylasına ise yaklaşık 8 km uzaklıktadır. Ulaşım hususi araçlarla yapılabileceği gibi otobüs ve Tur araçlarıyla seçeneği de değerlendirilebilir. Geliş yönünüze göre Artvin merkeze ulaşıp buradan kayak merkezine ulaşabileceğiniz gibi, Erzurum üzerinden de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Aralık ayında başlayan Kayak sezonu mart aynının son haftasına kadar eğlenceli olarak devam etmektedir. Son zamanlarda turist geliri olarak da yükselen bir ivmeye sahip olan Artvin Atabarı kayak merkezi özellikle yerli turistler için vazgeçilmez mekândır.

Hafta sonları ziyaretçi sayısının daha da yoğun olduğu Kayak merkezine en çok ilgiyi Rizeliler gösteriyor. Yurdun her bölgesinden ziyaretçi çeken Kayak Merkezinde Çoruh Üniversitesi Kayak öğretmemeleri tarafından Kayak dersi veriliyor.

1878 metrede bulunan kayak merkezi ve alt istasyon uzaklığı keyifli olarak yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından gezilebilmektedir.

Ana pist uzunluğu olarak 800 metre olan lift, Gelişmiş olarak kurulan kayak merkezinde sporcu soyunma odaları, kafeterya ve özel otopark alanları da bulunmaktadır.

Özel hizmet olarak da kar motorları ve snowtrack yapma fırsatı da bulabileğiniz Atabarı Kayak Merkezi’nin zirve noktası 2035 metre yüksekliğindedir.

Atabarı Kayak Merkezi kar kalınlığı sezon içinde 60 cm’den 150 cm’ye kadar değişiyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI