Hafta Sonu Deriner Barajı, Tortum Şelalesi ve yedi göllerdeydik

Hafta Sonu Deriner Barajı, Tortum Şelalesi ve yedi göller-deydik

YAYLALARIMIZ 7.05.2018 08:27:53 111 0
Hafta Sonu Deriner Barajı, Tortum Şelalesi ve yedi göllerdeydik

Kaçkar53.com

Devlet Ferhat’ı Şirin’e kavuşturmak için Dağları aşmayı başarmış.

Hafta sonu DOKADAK ile sezonu TORTUM ile açtık.

Pazar, Ardeşen ve diğer ilçelerden katılım ile yaklaşık iki araçta 35 kişi ile Artvin-Erzurum hudutları içinde kalan yerleri gezme imkanı bulduk.

Başlı başına Artvin-Borçka Tüneli bir harika 5 bin 200 metrelik Cankurtaran tünelleri iki gidiş, iki geliş, Toplamı yaklaşık 14 kilometre ve Bu tünellerle beraber güzergâhı 12 kilometre kısaltılmış.

Deriner Barajı, 270 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek, dünyanın üçüncü yüksek barajıdır. Çoruh nehri üzerine kurulu Deriner Barajı Artvin ile Erzurum arasında bulunmaktadır. Dağ ve Kayalar delinerek köprüler ve tüneller ile geçit sağlanıyor.65 adet tünel var.100 metre ile 2000 metre arasında uzunlukları bulunuyor. Âdeta dağlar yarılmış ve Ferhat Şirin’le buluşturulmuş.

Buradan Tortum şelalelerine gittik. Yedi gölleri gezdik. Şelale harika ama göller iyi değil. Biz sadece birini gördük. Burası piknik alanına dönmüş. Geleni gideni eksik olmuyor.

Şelalede tesis işleten Mehmet Ata ile konuştuk.” 30 yaşımdayım.20 yıldır buradayım. Baba mesleğini icra ediyorum. Burada sezon Mart ayının son haftasında açılır. Kasım’ın son haftasına kadar devam eder. Daha çok batıdan İzmir Antalya, Karadeniz, Gürcistan ve Rusya olmak üzere diğer dünya ülkelerinden de geliyorlar. Burası Artvin ve Erzurum ortasındadır.100 km uzaklıktadır. Bu şelale heyelan sonucu oluşmuştur. Doğal bir şelale olması dikkat çekiyor. Dünya’da 3.Avrupada 2.şelaledir.56 metre genişlik,48 metre uzunluğu vardır. Yılda 50 bin kişi ziyaret gelir. Konaklama yerleri yapımı için çalışıyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI