Fakülte mezunu genç Yaylaya yeni vizyon kattı

Fakülte mezunu genç Yaylaya yeni vizyon kattı

YAYLALARIMIZ 3.09.2018 12:08:43 62 0
Fakülte mezunu genç Yaylaya yeni vizyon kattı

Kaçkar53.com

PAZAR-Selim Hutoğlu Çayelili Tahpur Yaylasında farklılıklarıyla yeni vizyon meydana getirdi. Yaptığı salıncak ile ulusal TV kanallarında haber oldu.

Rize’ye 80 km uzaklıkta bulunan TAHPUR yaylası çok eski yıllarda hayvancılıkta en önen saflarda yer alırken bugün iki hane hayvancılık yapıyor. Diğer yaylacılar ise tatil amacıyla yaylalara geliyor. Kaçkar Dağlarına paralel kurulmuş bu yaylada yaşayan Selim Hutoğlu biyolog olmasına rağmen işinin tam zıttı olan Hayvancılık ve çobanlığı tercih etmiş.

Hutoğlu” okulu bitirince bir arkadaşım tavsiyesi ile Yaylaların en yükseklerinden biri olan TAHPUR da tesis açtım.3 aylık biz sezonumuz var. Çok güzel manzaralara sahip yaylamızda aynı zamanda hayvancılık yapıyorum. Diğer yaylarda salıncak kurulmuş ve para ile vatandaşlara hizmet verdiklerini öğrenince bende 3000 Rakımlı yaylamda “neden olmasın” dedim ve işe koyuldum. Kurduğum Salıncak ile buraya ziyarete gelenlere farklı bir ortam hazırlayıp ücrette almıyorum. Konu ulusal kanallarda yer aldı. Hava güzel olunca manzara seyretmek isteyenleri buraya davet ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI