En Güzel Sonbahar Rize’de Yaşanır...

Rize Valisi Kemal Çeber, sonbaharın gelmesi ile birlikte Rize yaylalarında gerçekleştirdiği gezi ve incelemelere devam ediyor.

YAYLALARIMIZ 12.10.2020 10:31:23 31 0
En Güzel Sonbahar Rize’de Yaşanır...

Rize Valisi Kemal Çeber, sonbaharın gelmesi ile birlikte Rize yaylalarında gerçekleştirdiği gezi ve incelemelere devam ediyor.

Bu kapsamda Vali Çeber, Çayeli Senoz Vadisi üzerinden belirlediği güzergah üzerinde yaptığı incelemelerin ardından yaptığı samimi açıklamada Sonbahar mevsiminde Rize ve Yaylalarının farklı bir güzelliğe büründüğü vurgusunu yaptı.

Vali Çeber yaptığı açıklamada; “Sonbahar sanattır, diğerleri mevsim..” sözünü ispat ediyor bugünlerde Rize, doğası ve yaylaları ile. 3920 km² Rize coğrafyasında sonbaharın tüm güzelliklerini yaşayın.

Birgün, aşağıda bazı fotoğraflarını paylaştığım yüzlerce rotamızdan, şöyle bir güzergahı tecrübe edebilirsiniz.

Güne Çayeli üzerinden başlayıp, muhteşem 'Senoz Vadis'ne' girip, Kaptanpaşa köyümüzdeki dere üzerinde kahvaltı yaparak başlayın. Yöremize özgü kahvaltılıklar ile şırıl şırıl dere sesinde, muhteşem yeşillik ve turunculuklar arasında, Rizelilerin hoş sohbeti ile kendinize gelin.

Daha sonra Senoz Vadisi içerisinden, vadinin tüm güzelliklerini sindirerek 'Marbudam Yaylası'na” doğru keyifle seyahat edin. Aşağıda, kendi telefonumdan amatörce çekmiş olduğum fotoğraflardan bile ne muhteşem yerler göreceğinizi tahmin edebilirsiniz.

Vadi boyunca sarının, kırmızının, turuncunun ve yeşilin her tonunu göreceksiniz. Yaylaya vardığınızda mola verin ve biraz yürüyün. 200 yılı aşkın tarihi olan, sanat eseri niteliğindeki camii gezin. Meşhur çeşmeden su için. Kendine özgü yayla evlerini inceleyin. Mevsim itibari ile yaylacılarımız yavaş yavaş döndüğü için ortam çok sakin. Sadece doğanın ve hayvan dostlarımızın seslerini duyacaksınız.

Sonra Kale Köyü üzerinden Çat vadisi‘ne yaylaları geze geze devam edebilirsiniz veya Çağırankaya güzergahına dönebilirsiniz. Biz bugün Çağırankaya tarafına döndük.

Rakım nedeniyle artık ağaçların olmadığı ama yeşil ve turuncunun her tonunun hakim olduğu yol üzerinde önce “Eğnoçol Yaylası'na” uğrayın. Artık yaylacıların evlerini kapatıp döndüğü yayladaki göl kenarında ve yayla içinde biraz gezin. Rakım 2800'lere ulaştı. Soğuğa karşı tedbirli olun. Sonra devam edin. Zirveye çıktıktan sonra muhteşem bir manzarada İkizdere ilçemizin köyleri ve yaylalarını, Andon'dan Küçükçayır'a kadar hatta hava bugünki gibi açıksa eğer belli noktalardan Kıbledağı'na ulaşan geniş manzarayı izleyin. Sonra Çağırankaya Şehri'ne!!!!! inin, ya yaylanın betonsuz halini hayal etmeye çalışın, ya da betonlara sırtınızı dönüp doğayı izleyin.

Ruhunuzu, beyninizi, ciğerlerinizi, moralinizi rehabilite edin. Süleyman’ın Suyu Çeşmesi'nden su için. Sonra ister Andon isterse Handüzü ve Arapdüzü üzerinden yine muhteşem manzaralar eşliğinde geri dönün...

Bu seyahatte zirvede küçük molalar için yanınıza termosta Rize çayı, Çantanızda da coğrafi işaretli ürünlerimizden Rize simidi ve enişte lokumu olmasını tavsiye ederim. Çöplerinizi toplayabilmek için yanınıza poşet almayı ihmal etmeyin.

Yine yalnız ve insanlardan uzakta iken maskenizi çıkarıp bol bol fotoğraf çekin ama insanlara yaklaştığınızda lütfen yine maske...

Bu güzergahta özellikle Kaptanpaşa bölgesinde çok zor şartlarda ve çetin bir çalışma ile yol yapımı faaliyetleri yürüten, dere ıslahı yapan, güvenliğimizi sağlayan ve bir çok kamu hizmetini sunan, Karayolları, Devlet Su İşleri, Özel İdare ve Jandarma görevlilerimizi göreceksiniz. Onlara da bir hal hatır sormayı, teşekkür etmeyi ihmal etmeyin...” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı