DOKADAK Kulübü, Elevit ve Trovit, Karmik yaylalarına ve gölüne gezi düzenledi.

DOKADAK Kulübü, Elevit ve Trovit, Karmik yaylalarına ve gölüne gezi düzenledi.

YAYLALARIMIZ 29.07.2019 09:18:15 209 0
DOKADAK Kulübü, Elevit ve Trovit, Karmik yaylalarına ve gölüne gezi düzenledi.

PAZAR-28.07.2019 Pazar günü Gezi kapsamında Rize'nin ilçelerinden ve diğer ilçelerden gelen katılımcılarla Ardeşen ilçesinde toplanan 50 kişi, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Çat Vadisi'ne hareket etti.

Buradan Elevit-Trovit’e geldiler.Araçlarından inen ekip Başkan Dursun Ali Demiroğlu’nun açıklamalarından sonra 3 saatlik yürüyüşün ardından Karmik Gölü'ne vardılar. Aile ve çocuklarında ilgi gösterdiği gezi göllerde mola ile devam etti. Daha sonra yürüyüş ekibi Trovit Yaylasına yürüyerek ardından geziyi tamamlayarak Ardeşen ilçesine döndüler.

DOKADAK Kulüp Başkanı Dursun Ali Demiroğlu, yaptığı açıklamada, güzel bir gezi geçirdiklerini belirterek, 'Gezide beş yaşında küçük çocukta vardı 15 yaşında ve aynı zamanda 65 yaşında. Küçüğü büyüğü Rize'deki bu güzellikleri yaşamak istiyorlar. Bu vesile ile tüm doğaseverleri gezilerimize ve bu tür etkinliklerimize bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Karmik Gölü

Çamlıhemşin ilçe merkezine 43 kilometre mesafedeki Trovit Yaylası’ndan Karmik Yaylası’na ancak yürüyerek ulaşılır.

Tirovit’e yaklaşık 3 kilometre mesafedeki yaylanın hemen üzerinde yer alan göl, 2870 metre yüksekliğe konumlanmıştır. Cofk ve Yıldızlı adlarıyla da anılan göle, Karmik-Hacıvanak arasındaki eski patikayı izleyerek varmak mümkündür.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI