Diyarbakır’dan, AMBARLI Yaylasına Kamplı Yolculuk.

Diyarbakır Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü olarak 12 kişilik bir ekip 2995 rakımlı Ambarlı Yaylası Balıklı gölüne çıktılar.

YAYLALARIMIZ 17.08.2020 15:56:38 30 0
Diyarbakır’dan, AMBARLI Yaylasına Kamplı Yolculuk.

Diyarbakır Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü olarak 12 kişilik bir ekip 2995 rakımlı Ambarlı Yaylası Balıklı gölüne çıktılar.

Ambarlı Yaylası'ndan yaklaşık 3,5 km'lik bir yürüyüşle Ambarlı Gölü'ne varılır. Fırtına Vadisi'nden Kito Yaylası'na kadar orman içinden, daha sonrada sırt hattını takip eden manzaralı toprak yol takip edilerek Ambarlı Yaylasına varılır.

Gördükleri manzara ve endemik türlere hayran kalan, çoğunluğu öğretmenlerden oluşan ekip, Balıklı gölde 1 gün çadır kurdular, kamp yaptılar ve gölde yüzdüler.

Ambarlı Yaylası araçla gidilebilecek son noktadır. 3354 metrelik Avgahan ile 3072 metrelik Sırpal tepelerinin sarmaladığı bir vadinin başında yer alan göl, 2995 metre yüksekliktedir. Balıklı Göl’e, Çamlıhemşin ilçesine 61 kilometre mesafedeki Tahpur Yaylası’ndan yürünerek de ulaşılabilir. Seyahat acentelerinin ve doğaseverlerin sıkça ziyaret ettiği bir göldür. Sıcak yaz günlerinde mutlaka burada yüzme keyfini yaşamalısınız. Çevresinde dört adet küçük göl daha yer almaktadır.

Grubun ekip başı Rehber Ekrem İpekçi, arkadaşlarım Diyarbakır’dan geliyor.7 günündür burada olan arkadaşlarımızla buzul göller ve yayla gezileri yapıyoruz. Yürüyerek, çadır kurarak, kamplı programlarımızı uyguluyoruz. Ekip çoğunlukla öğretmen arkadaşlardan oluşuyor. Bölgeyi çok sevdiler, balıklı göle çıktık, yüzdük ve iniyoruz” dedi.

Gördükleri coğrafyadan çok etkilendiklerini, bu tür endemik türlerin çoğu bölgelerde bulunmadıklarını dile getiren Diyarbakır Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü, üyeleri kendilerine farklı bir rota uygulayıp, Kaçkarları gezdirdikleri için de ayrıca rehberlerine teşekkür ettiler.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı