Çamlıhemşin Yaylaları

Çamlıhemşin Yaylaları

YAYLALARIMIZ 11.12.2017 14:41:08 241 0
Çamlıhemşin Yaylaları

Kaçkar53.com

Yayla denince akla ilk olarak Karadeniz, özellikle de Rize gelir. Doğu Karadeniz dağlarının eteklerinde iki yüzden fazla yayla ve mezrasıyla Rize doğal bir cennet gibidir. Geleneksel dokuyu yansıtan özgün evleri, oksijen kaynağı ormanları, kır çiçekleriyle kaplı çayırlıkları, karlı dorukları, buzul gölleri ve şenliklerindeki tulum sesleriyle Rize Yaylaları, önemli bir turizm merkezidir aynı zamanda

Son yıllarda hızla artan Doğu Karadeniz yaylaları turlarında, neredeyse yarısından fazlasını Rize sınırlarındaki yaylalar oluşturuyor. Anzer, Avusor,Ayder,Didingola,Golezana,Hazindak,Kavron,Pokut,Tombamzga ve Verçenik bir çok yaylalar oluşturuyor.

Rize’nin en çok yaylaya ev sahipliği yapan ilçesi’ unvanını taşıyan Çamlıhemşin, 35 yaylası ile âdeta bir yaylalar cenneti. Özellikle Fırtına Vadisi ve onun kollarına konumlanan yaylalar, son yıllarda artan bir turizm potansiyeli oluşturuyor. Yaylalardan ülkemize en yüksek dördüncü dağı olan Kaçkar Dağı’na (3937 m) tırmanmak veya üç bin metrelerdeki aşıtları kullanarak Artvin ve Erzurum tarafına yürüyüşler yapmak mümkündür.

Yeni başlatmış olduğumuz 'Yaylalarımızı tanıyalım' haberimiz ile  Çamlıhemşin Yaylalarını tek tek tanıtmaya çalışacağız.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı