Buz Kırıldı ÇAY içildi. Çift Kale Maç Yapıldı.

Buz Kırıldı ÇAY içildi. Çift Kale Maç Yapıldı.

YAYLALARIMIZ 20.12.2019 08:18:57 59 0
Buz Kırıldı ÇAY içildi. Çift Kale Maç Yapıldı.

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi'ne bağlı Kavron Yaylası gölünde etkili olan kar yağışı sonrası hava sıcaklığı ciddi oranda düştü. Özellikle gece sıfırın altına indi.

Özellikle gece sıfırın altında 10 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle Kavron Yaylasına bağlı 2820 rakımlı Kavron Gölü’nün yüzeyi buz tuttu.

Pazar Atina Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile geziye katılan grup buz tutan göl yüzeyinde yürüyüş yaptı.

Zaman zaman ilginç görüntülerin oluştuğu Buzlu göl, kesici aletlerle kırılıp su ihtiyacı temin edildi. Çay demledi

Kalınlığı 30 santimi bulan buz tabakasının üzerinde ilerleyen geziye katılanlar, bir yandan Çayları yudumlarken, diğer yandan ise bez parçalarından ve kar yumağından oluşturdukları Top ile çift kale maç yaptılar.

Atina Dağcılık Kulübü Başkanı Gökhan Telatar “Doğaseverlerle hep birlikte Kaçkar dağlarının eteklerinde unutulmaz bir gün geçirdik. Yaz, Kış demeden gezilerimiz devam ediyor. Bölgemizin en güzel yaylası ve göllerine sahip Kavron Yaylası, Kış ayında daha başka bir güzelliğe bürünüyor. Bu güzellikleri yaşamak için tek yol gezilerimize katılmaktan geçiyor. “Bende katılmak istiyorum” diyorsanız mutlaka Kulüpler aracılığıyla ve rehberler eşliğinde yapmanızı öneriyorum” dedi.

Zirvede 3 irili ufaklı üç göl var, Buzul Gölleri olarak biliniyor. Göllere çıkmak istiyorsanız, yaylanın içinden giden araç yolunu takip ederek patikaya ulaşıyorsunuz. Yaz aylarında 2-2,5 saatlik çıkışla bazı yerlerde zorlasa da yollardaki işaretli taşları (babaları) takip ederek zirvedeki göller bölgesine ulaşmak mümkün. Kışın ise Karın kalınlığına göre bu süre 3,5-4 saati buluyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI