Ayder Yaylası'ndan kış manzaraları

Ayder Yaylası'ndan kış manzaraları

YAYLALARIMIZ 5.12.2019 15:32:50 615 0
Ayder Yaylası

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü Ayder Yaylası, günübirlik gelip hafta sonunu değerlendirmek, günlük yaşamın yoğunluğundan uzaklaşmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor.

Her yıl on binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Ayder Yaylası, kışın ise karın keyfini çıkarmak isteyenlerin ilgi odağı oluyor.

Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan sağanak, yüksek kesimlerde kendini kar yağışına bıraktı. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası da, kar yağışından nasibini alarak gece farklı, gündüz farklı beyaz örtüsüyle renkli manzaralar oluştu.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası, Kış ayının ilk gününde yağan karla beyaza yeniden büründü.

Çamlıhemşin'in bin 350 rakımlı Ayder Yaylasında Kar yağışı dün gece başladı, sabah kadar sürekli yağdı. Ayder ‘de gece ve gündüz güzel kartpostallık görüntüler oluştu. 4 mevsim güzel bir yer olan Ayder, kar olunca başka güzel olduğunu söyleyen 30 yıldır Ayder ’de esnaflık yapan Mesut Kızılhan, Yaz kış devamlı açığız.

Ayder yazın olduğu gibi Kışında güzel. Dün akşam başlayan Kar yağışı sabaha kadar devam etti. Yollarımız 7/24 açıktır. Kış ayında bu doğa güzellikleri yaşamak isteyenleri Ayder’e davet ediyorum” dedi.

Kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylası'nda çam ağaçlarıyla kaplı tepeler, kış mevsiminde beyaza bürünerek ayrı bir güzellik sunuyor.

Yaylada ahşap oteller ile eski yayla evleri, karla kaplı ormanlarla bütünleşerek muhteşem görüntü oluşturuyor.

Ayder'e gelen ziyaretçiler, yaklaşık 40 santimetreyi bulan karda kartopu oynayarak, karda kızak, naylon veya şambrelle (otomobil iç lastiği) kayarak karın keyfini çıkarıyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI