Ambarlı-Gito ve Badara

Hafta sonu Pazar Kültür ve Sanat Evi tarafından düzenlenen Ambarlı-Gito ve Badara gezisi kötü hava koşullarına rağmen neşeli bir şekilde tamamlandı.

YAYLALARIMIZ 30.07.2018 10:26:53 78 1
Ambarlı-Gito ve Badara

Kaçkar53.com

Pazar’dan 7 araç ve yaklaşık 130 kişi ile başlayan gezi ye Hemşin-Zuğa’dan üç araba, genç ve yaşlı katıldı. Renkli geçen gezi bu denli kalabalıkla ilk kez yapıldı.

Gezi ekibi ilk olarak Yayla yollarının sonu olan Ambarlı ile başladı. Araçla yaklaşık 3 saat süren yolculuk esnasında zaman içinde 3 çeşit hava yaşandı. Çize, sis ve yağmur altında devam eden gezi ekibi Ambarlı’da mola verdi. Burada yaklaşık bir saat burada kalındı. Ardından Gito Yaylasına geçildi. Burada “Cici baba” Pansiyonda mola verildi. Yeni yapılan Pansiyon 100 kişiye Çay servisi yaptı. İkramlarda bulundu. Şanal ailesi tarafından yapılan bu nezih konaklama tesisinde horon oynandı. Ekip oldukça dinlenerek yorgunluk attı. Burada da hava koşulları iyi değildi. Ekip 3.cü yayla olan Badara yaylasına geçti. Burada tam bir şenlik yaşandı. Gölet etrafında halkalı bir şekilde yüz kişi çalınan tulum eşliğinde horon oynadı. Kısa süreli hava açınca gezi grubu burada biraz daha memnun oldu.

Geziyi düzenleyen Kültür Evi sorumlusu Serdar Uygur “Hava koşullarının müsait olmamasına rağmen 7 araç 130 kişi geziye katıldı. Pazar ilçesinde böyle bir potansiyel var. Bunu yakından gördük. Bu kadar kalabalık katılım ile yapılan gezi oldukça güzel geçti. Katılımcılara teşekkür ediyorum. Ve bizi izlesinler bölgemizin her tarafında havalar elverdiği sürece geziler düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Lütfü Kobal
30.07.2018 12:32:31
Bu guzel geziyi düzenlemeleri tebrik ediyorum.Basarilar dikerim.

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı