50 KİŞİ KAÇKAR DAĞLARI ZİRVESİNE YÜRÜDÜLER.

50 KİŞİ KAÇKAR DAĞLARI ZİRVESİNE YÜRÜDÜLER.

YAYLALARIMIZ 4.09.2018 13:08:32 20 0
50 KİŞİ KAÇKAR DAĞLARI ZİRVESİNE YÜRÜDÜLER.

69. Yusufeli Karakucak Güreşleri ve 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Yusufeli Belediyesi ve Yusufeli Dağcılık Spor Kulübü Derneği tarafından 30 Zafer Bayramı Yürüyüşü yapıldı.

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-69. Yusufeli Karakucak Güreşleri ve 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Yusufeli Belediyesi ve Yusufeli Dağcılık Spor Kulübü Derneği tarafından 30 Zafer Bayramı Yürüyüşü yapıldı.

29 Ağustos günü Yusufeli Dağcılık Kulüp Başkanı Emin BÜLBÜL başkanlığında Kaçkar Dağı zirvesine çıkmak için 50 kişilik ekip Yusufeli’nden Yaylalar Köyü Dilber Düzü mevkiine yolcu edildi. 25 sporcuyla zirve yapan grup Dilber Düzü alanında kamp kurdu. Ak Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve il müdürlerinin içinde yer aldığı 30 kişilik grup da Kaçkar Dağı 3400 rakımındaki Kaçkar Dağı Deniz Gölüne çıktı. Kaçkar Dağları Deniz Gölü’nde sporcular kano ve rafting gösterisi yaptı.

Katılımcılarında rafting yaptıkları etkinlik sonrasında konuyla ilgili olarak duygu ve düşüncelerini ifade eden Ak Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, “Kaçkar Dağları ilimizin çok önemli turizm noktalarından birisi. Bugünkü etkinlikte katılımcılarla beraber hem güzel vakit geçirdik hem de bu bölgelerde turizmi geliştirmek için var olan alt yapı eksiklerini görmüş olduk.” dedi.

Yürüyüşte konuşan Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bir bayram şenliğinde gençlerimizle beraber Kaçkarlara yürüyelim Türk Bayrağını Kaçkarların zirvesine dikelim dedik. Kaçkar Dağları Deniz Gölü’ne geldik. Burada rafting yapacağız. Başkanımda ifade ettiği gibi bu yürüyüşü geleneksel hale getirip her sene yapacağız. Her 30 Ağustosta gençlerimizle beraber zirvede olacağız. Burada bir rafting turnuvası da düzenlemeyi düşünüyoruz.” dedi.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, “30 Ağustos Zafer Bayramında 3400 rakımlı Kaçkarlardaki Deniz gölünde sporcularımızla ve Sayın Kaymakamımla birlikte kano ve rafting gösterisi yaptık. Burası adrenalin ve doğa tutkunlarının arayıp bulamayacakları bir coğrafya. Biz bütün doğa severleri, dağ severleri Kaçkarlara ve Kaçkar Deniz Gölüne rafting ve kano yapmaya bekliyoruz. Ben tüm hemşerilerimi ve doğaseverleri ‘Vadinin Derinliklerinden Dağların Zirvesine, Yusufeli Sizi Çağırıyor’ diyorum.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı