380 Haneli Köy elektrik istiyor

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı yedi köy halkının ortak kullandığı 380 Haneli Koçdüzü Yaylası sakinleri elektrik istiyor.

YAYLALARIMIZ 30.09.2014 13:42:12 98 0
380 Haneli Köy elektrik istiyor

Cemil KUS(Çamlıhemşinhaber)

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı  Dikkaya, Çayırdüzü, Behice, Güllü ,Doğanay ve Şehitlik Köyü olmak üzere yedi köy halkının kullandığı 380 Haneli Koçdüzü Yaylası sakinleri elektrik istiyor.

KARADENİZİN EN BÜYÜK YAYLASI ELEKTRİKSİZ

Yaz aylarında yapmış oldukları yayla şenlikleriyle adını duyuran köylülerin, beş altı ay boyunca  Turizm ve hayvancılık faaliyetleri yaparak geçimlerini sağladıkları yaylada elektrik verilmediği için, Turizm sektöründe geride kaldığı gibi üretilen ürünler muhafaza edilemeyip ekonomiye kazandırılamıyor.
YAYLAMIZI TURİZM'E KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Konuyla ilgi konuşan Konuşan Mekader (Mekaleskirit) Derneği Başkanı Kemal Kurkut, ''Koçdüzü yaylası yılllardan beri ortak olarak Dikkaya, Çayırdüzü, Behice, Güllü ,Doğanay ve Şehitlik Köyü halkı tarafından Turizm ve hayvancılık faaliyetleri yapmak için kullanılıyor. Turizme kazandırılmasını istedğimiz Yaylamızın Elektriksiz kalmasına  anlam veremiyoruz''  diye konuştu.
380 HANE KARANLIKTA OTURUYOR

Yaylada 380 hane olmasına rağmen, yaylaya elektrik verilmediğini söyleyen Kurkut, ''Burada otlattığımız 400' yakın büyük baş, 1000'e yakın Küçükbaş hayvanımız var, bunlardan ürettiğimiz ürünleri elektrik olmadığı için muhafaza edemiyoruz, ürünlerimizi ekonomiye kazandıramıyor ve ürün çeşitliliğini arttıramıyoruz.'' diye konuştu.

BU İLKELLİĞE SON VERİLSİN

Karadeniz'de Turizm, tarım ve hayvancılığın önemli olduğunu belirten Kurkut, ''Bu devirde elektrik olmayınca hayat adeta duruyor, köylülerimiz geceleri mum ve lüküs ışığıyla evlerinde aydınlanıyor, devletimizin yaylamıza elektrik bağlayarak bu ilkelliğe artık son vermesini bekliyoruz.'' diyerek yaylalarına elektrik bağlanmasını istedi.


 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI