3 Bin Rakımlı Göl’de iddiaya girdiler

Rizeli iki doğasever öğretmen Çamlıhemşin ilçesine bağlı 3 Bin rakımlı Verçenik Kapılı Göllerde iddiaya girdiler.

YAYLALARIMIZ 21.07.2020 09:46:47 55 0
3 Bin Rakımlı Göl’de iddiaya girdiler

ÇAMLIHEMŞİN-Rizeli iki doğasever öğretmen, Çamlıhemşin ilçesine bağlı 3 Bin rakımlı Verçenik Kapılı Göllerde iddiaya girdiler.

Rize’nin Pazar İlçesinde aynı okulda Öğretmenlik yapan Sami Delibaş(40),Murat Aslan (44), Verçenik Yaylası Kapılı Göllerde İDDİA yaptılar.

Kaçkarların en çok ziyaret edilen Göllerinden biri olan Verçenik Kapılı göllerine hafta sonu düzenlenen geziye katılan Rize'nin Pazar ilçesinde öğretmenlik yapan 2 doğasever dağcı arkadaş, katılımcıların önünde “Kapılı Gölleri Baştan Başa Yüzerek Geçme” iddiasına girdiler.

Öğretmen Murat Aslan, meslektaşı Sami Delibaş’a “ gölü baştanbaşa geçersen sana bir adet kol saati hediye ederim” dedi. Sami Delibaş “ izleyenleri önünde “tamam” diyerek, eksi 5 derece göle girerek yüzmeye başladı. Yüzme anını arkadaşı Arslan kameraya çekti. Başarılı bir şekilde yüzmeyi tamamlayan Delibaş, zafer işareti yaparak” Böyle güzel coğrafyada yaşamak bir şans, Kaçkarların zirveleri ve etekleri adeta GÖL destesi gibi sıralanmış vaziyette. Biz de bu güzel coğrafyada yaşamın tadını çıkarmaya çalışıyoruz. Herkesi 7 den 70’e bu gizemli yaylalara ve dağlara davet ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI