2 günlük OVİT Macerasını Görüntülediler.

2 günlük OVİT Macerasını Görüntülediler.

YAYLALARIMIZ 10.08.2020 12:17:25 43 0
2 günlük OVİT Macerasını Görüntülediler.

Rize ve Erzurum sınırında kalan İspir İlçesine bağlı 7 göller bölgesi sizi kendine hayran bırakacak irili ufaklı bölgede çok da göl bulunmaktadır. Kaçkar dağlarının güney yamaçlarında bulunan bölgeyi sadece yaz aylarında günübirlik turlar ve kamp yapmak isteyenler ziyaret ediyor.

Türkiye'nin bakir coğrafyalarından Ovit Dağı'nın güney yamaçları, volkanik gölleriyle mutlaka keşfedilmesi gereken bir bölgedir. Burada dağların yüksekliği zaman zaman 4 bin metreyi bulurken, küçüklü büyüklü tepeler arasında turkuaz renkli volkanik göller yer almaktadır. Değişik boyutlarda 11 gölden oluşan Yedigöller'e otomobille gitmek mümkün değildir. Ancak uygun bir arazi aracıyla, stabilize yollardan göllere ulaşılabilmektedir. Dağcıların gözde mekanı olan Yedigöller'e gelmek için en iyi zaman, haziran ayının on beşinden sonrası ve ağustos ayının sonlarıdır.

Rize’nin Pazar İlçesinden Doğa Fotoğrafçısı ve Kameranı Murat Namlı, İstanbul’dan gelen arkadaşlarıyla birlikte Ovit-İspir 7 göllere kamplı gezi düzenledi.

Pazar ilçesinden yola çıkan ekip 2 gün Ovit 7 göllerde kamp kurdular. Gezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Doğa Fotoğrafçısı Kameraman Murat Namlı, “İstanbul’dan gelen misafirlerimi Kaçkarların gizemli dağ ve yaylaları arasında herkesi kendine hayret bırakacak göllerini gezidiriyorum. Verçenik Kapılı Göller ’den sonra OVİT göllerine geldik.2 gün kam kurup ateş yakarak bu güzel gezimizi tamamlamayı düşünüyoruz. Katılanlar son derece memnun olduklarını söylüyorlar” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI