Ziraat Odasından Çiftçilere Sebze Fidanı

Pazar Ziraat Odası Antalya’dan sebze fidanları getirterek İlçede çiftçilere satışa başladı.

YAŞAM 14.04.2021 14:04:36 15 0
Ziraat Odasından Çiftçilere Sebze Fidanı

CEVAHİR TOPALOĞLU

SEBZE FİDE SATIŞLARIMIZ

“Pazar Ziraat Odası olarak sebze dikim döneminde kullanılmak üzere, Antalya’dan birinci sınıf tohumlardan oluşan sebze fideleri odamız tarafından bugünden itibaren satışlarına başlanmıştır.” diye konuşan başkan Nurettin İnce,

“İhtiyacı olan çiftçilerimizi sebze fideleriyle birlikte buluşturarak, bu sene hiç olmasa kendi bahçelerinde kendi yetiştirdikleri sebzeleri, yemelerini sağlamak için bu hizmeti vermekteyiz” söyleyen İnce , “Ziraat Odamız olarak, kimyasal ve organik gübre sezonunu bitirmiş bulunmaktayız. Hala depolarımızda, fişini alıp ta gübresini almayan kişilerin gübreleri bulunmaktadır. Çiftçilerimizden ricam bunları biran evvel almaları ve evlerine bahçelerine götürmeleri gerekmektedir. Depo sıkıntımız var bunu sanal ortamda da facebook ‘ta yayınladık, üreticilerimizin gübrelerini biran evvel alınmasını talep etmekteyiz” dedi.

TAVUK SATIŞLARIMIZ

Geçen hafta oda olarak getirilerek vatandaşa satışı yapılan Tavuklar için bazı sıkıntıların yaşandığını dile getiren Oda Başkanı Nurettin İnce, “Ziraat Odası olarak geçen hafta tavuk getirdik. Tavuk tedarikçisi olan arkadaşımızın, sehven yanlış yapmış olduğu bir hatadan ötürü sıkıntı yaşandı. Bizim istemiş olduğumuz düzeyde 15 haftalık yarka dediğimiz tavuklar gelmesi lazımdı, ama tedarikçimizin hatası yüzünden yarkalar 3-4 haftalık küçük geldi.” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine duyarlı çiftçilerimiz tarafından uyarıldıklarını vurgulayan İnce, ”Bizi seven dostlarımız bizi telefonla arayarak küçük olduklarını bunların büyümesi ve gelişmesinin gerektiğini söylediler. Biz de istekte bulunan çiftçilerimize ücretlerini iade yaptık, almak isteyenlere de paralarını verdik. Ardından bizde tedarikçi görevini yapan firma ile görüştük, kendisinden yaklaşık 1,5 ton’a yakın bunların yiyecek olmuş olduğu proteini yüksek yemden tedarik ettik, Yarka tavuk alan arkadaşlarımıza buradan yem yardımı yapacağız, onlarla irtibata geçeceğiz. Biz burada yapılan yanlışlığı ilgili firmaya ödettirdik ve bu yemi vatandaşlarımıza dağıtarak bu şekilde de aradaki adaletsizliği ortadan kaldırmış olduk” diye konuştu.

İnce, Ziraat odası olarak faaliyetlerimiz devam ediyor. Şimdi yaş çay sezonumuz başlayacaktır. Allah nasip ederse bayramdan sonra da fabrika müdürleri ile görüşeceğiz, alım yerlerinde muhtarlarımızla görüşeceğiz ve sorunları çözmeye devam edeceğiz. Ben gelecek olan yaş çay sezonunun vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum ve mübarek Ramazan ayını her vatandaşımızın hastalıksız geçirmesini diliyorum bütün çiftçilerimizde saygılarımı sunuyorum “dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı