Yüksel: “Hibe Desteği Uzatılsın”

Pazar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Yüksel “Artık sabır değil eve götürecek ekmek kalmadı” diyerek, Şoförlerin almakta olduğu 3 bin tl hibe desteğin uzatılması gereklidir” dedi.

YAŞAM 2.04.2021 17:30:49 13 0
Yüksel: “Hibe Desteği Uzatılsın”

PAZAR-Pazar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Yüksel “Artık sabır değil eve götürecek ekmek kalmadı” diyerek, Şoförlerin almakta olduğu 3 bin tl hibe desteğin uzatılması gereklidir” dedi.

Servis araçları 13 aydır kontak kapattığını dile getiren Başkan Osman Yüksel yaptığı acıkmalarda şu ifadelere yer verdi.

“Pandemiden en çok etkilenen ve yara alan şoför esnafı artık son anları yaşamaktadır. Günden güne hususiye düşürüp bekleyen bir sürü esnafımız var. Yaklaşık 3 ay yüzde elli yolcu kapasitesi ile çalışan minibüslerimiz kapasitenin kalkması ile biraz nefes almışlardı. Şimdi vatandaşımızı en çok hafta sonu kullandıkları minibüsleri şimdi hafta sonunun da kısıtlanması ile çöküş dönemine girmiştir.”

Esnafımıza kredi uzatmada yardımcı olan devletimize Allah razı olsun fakat bu uzatılan kredileri ödeyemedikten sonra yıllarca uzatsak bir anlamı olmadığını söyleyen Osman Yüksel, “Esnafımıza verilen 3 ay eşit şekilde dağıtılan 3 bin TL hibe desteği yetersizdir ve uzatılması gerekmektedir. Bugün bir ticari taksinin, minibüsün, kamyonun ve kamyonetin sigortası yaklaşık 3 bin TL dir. Ve bunun ile birlikte nice belgeleri söylemiyoruz. Aracımızın kışlık yazlık lastikleri ve bakımlarını hiç saymıyoruz bile, esnaf artık kendilerine bir çözüm ve bir çare aramaktadır. Şoför esnafımız için yapılacak ve atılacak her türlü adımın yanındayız .”diye konuştu


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı