UNUTULMAZ KAPTAN HASAN FEHMİ DURMUŞ

Hasan Fehmi Durmuş, verilen her görevi başarıyla yerine getirdi. Zaman, zaman orta sahanın ortasında görev yaptı. Rizespor'un defansında demir adam unvanını alarak takımı bir orkestra şefi gibi yönetirken örnek bir kaptan olmanın da

YAŞAM 3.05.2021 11:37:26 109 0
UNUTULMAZ KAPTAN HASAN FEHMİ DURMUŞ

Fatih Sultan KAR / İST.

Hasan Fehmi Durmuş, 30 Aralık 1955 tarihinde Rize Merkez Müftü Mahallesi’nde doğdu.1984 yılında dünya evine girdi. Rize sporda o yıl şampiyon oldu. Takım kaptanı olarak evlilik ve şampiyonluk sevinci ile çifte mutluluk yaşadı. Futbola Rize Amatörü’nün köklü kulüplerinden Müftüspor’da başladı. Daha sonra Çayspor formasını giydi. Amatörlük dönemini Çayspor’da geçirdi. Rizespor’a transfer oldu. Rizespor 1974-1975 ve 1976- 1977 sezonlarında averajla şampiyonluğu kaybetti. Akabinde 1978-1979 sezonu şampiyon oldu. Birinci lige çıktı. Durmuş, 1. ligde bir sezon takımda kaldı. Ardından askere gitti. Defansın göbeğinde stoper libero oynadı. 1984- 85 sezonunda 2. Ligde şampiyon olan ve Rizeli gençlerden oluşan Rizespor’un kaptanlığını yürüttü.

RİZESPOR HİZMETKÂRI

Yeşil-Mavili forma sırtında, tam 10 yıldır toz-toprak ve yeşil sahalarda Rize futbolunun hizmetkârı olan Hasan Fehmi Durmuş da, 1984-85 sezonunda gelen şampiyonluğun odağındaki isimlerin başında geliyordu. Hasan Fehmi ekibin kaptanıydı. Saha içinde takımı derleyip toparlayan, Rize bandıralı geminin idaresi ondaydı.

RİZESPOR KENDİ EVLATLARIYLA ŞAMPİYON

Kaptan Hasan Fehmi, Elazığ maçının ardından, futbolun tam demini aldığı ve herkesin şampiyonluğu yudumladığı o coşkulu günlerde ağzından tane tane şu sözcükler dökülmüştü:“1979 yılında da İkinci Lig’de şampiyon olarak Birinci Lige çıkmıştık. İnanın o zaman bugünkü sevincimizi yaşamamıştık. Bu yılkı şampiyonluğumuz bir başka, sözcüklerle tarif etmek mümkün değil. İlk kez bu dönem takımımda kaptan oldum ve bu yıl da dünya evine girdim. Kısacası bu yıl Rizespor gibi ben de ‘Altın yılımı’ yaşamaktayım. Takımdaki tüm genç arkadaşlarımı bu başarılarından dolayı kutluyor ve bizleri her zaman destekleyen bu kalplerine basan cefakâr Yeşil-Mavili taraftarlarımıza da şükranlarımızı sunuyorum. Ayrıca, bizlere dönem başından beri maddi ve manevi destek olan kulüp başkanımız Fehmi Ekşioğlu ve diğer yönetici ağabeylerime de takım arkadaşlarım ve şahsım adına teşekkür ediyorum. “

FUTBOLUN HEP İÇİNDE OLDU

Hasan Fehmi Durmuş, verilen her görevi başarıyla yerine getirdi. Zaman, zaman orta sahanın ortasında görev yaptı. Rizespor'un defansında demir adam unvanını alarak takımı bir orkestra şefi gibi yönetirken örnek bir kaptan olmanın da sorumluluğunu başa­rıyla yerine getirdi. Daha sonra futbol hayatını Adana Osmaniyespor’da sürdürdü. Takım kaptanı olarak görev yaptı. Daha sonra futbolu bıraktım ticarete başladı. Bir dönem Çaykur Rizespor’da Genel Koordinatör olarak görev yaptı. Hep futbolun içerisinde oldu. Yerel bir televizyonda spor yorumculuğu ve Karadeniz gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı