TOBB BAŞKANI ARTVİN’DE EKONOMİNİN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI

TOBB BAŞKANI ARTVİN’DE EKONOMİNİN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI

YAŞAM 5.09.2018 07:29:22 14 0
TOBB BAŞKANI ARTVİN’DE EKONOMİNİN GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ekonominin geleceğinin tartışıldığı ve başarılı işadamlarının ödüllendirildiği istişare toplantısına katıldı.

Hayati Akbaş

ARTVİN-TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ekonominin geleceğinin tartışıldığı ve başarılı işadamlarının ödüllendirildiği istişare toplantısına katıldı. Girişimcilerle iftihar ettiğini söyleyen TOBB Başkanı, yatırım yapan, istihdam sağlayan insanların Türkiye’nin zenginleşmesine katkıda bulunduğunu söyledi.​

A.Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Artvin’in Ekonomik Geleceği İstişare Toplantısı ve Ödül Töreni’ne, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Batum Başkonsolosu Makbule Koçak, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Artvin AK Parti Milletvekili Av. Erkan Balta, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Sanayi Ve Ticaret Odası Başkanı Seçkin Kurt, Oda Başkanları, siyasiler ve Artvin iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Hisarcıklıoğlu Artvin’i Evliya Çelebi’nin sözleri ile tanımladı. Evliya Çelebi’nin “Artvin’e gittim, dünya güzeli yeşillik; kahve ikram ettiler, fincanı koyacak düz yer bulamadım” şeklindeki sözlerini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, Artvin’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Artvin ekonomisine değer katan işadamlarına, fazlasıyla hak ettikleri, ödüllerini takdim etmek için toplandıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Ben kendilerini şimdiden tebrik ediyorum. Zira, hepinizin malumu, sıkıntılı bir dönemdeyiz. Tün bunlara rağmen, iş hayatında hem ayakta kalacaksın, hem de böyle dereceye gireceksin. Bu herkesin harcı değil. Bu nedenle tüm bu müteşebbis dostlarımın hepsiyle ayrı ayrı iftihar ediyorum. Allah sizlerin çalışmasından, gayretinden, Artvin’e kattığınız değerden razı olsun” dedi.

Artvin Valisi’nin bu seneki, şehir ödülleri 2018 kapsamında, Türkiye’nin en başarılı valisi seçildiğini hatırlatarak Vali Ömer Doğanay’ı tebrik eden Hisarcıklıoğlu, Şavşat ilçesinin de 'Yılın İlçesi' ödülüne layık görülmesini kutladı.

Hisarcıklıoğlu başarılı çalışmalara imza atan Belediye Başkanı ile eski ve yeni oda başkanlarına da teşekkür etti. Hisarcıklıoğlu, “Biliyorsunuz, 5 ay önce Oda seçimlerimiz yapıldı. Sizlerin tercihi ve oylarıyla, Seçkin Kurt kardeşimiz, Oda Başkanı seçildi. Ayrıca Oda Meclisimizin de yüzde 80’i değişti

2 hanım kardeşimiz de Meclise girdi. Sayın Birsen Gültekin, aynı zamanda yönetime de seçildi. Sayın Keziban Küçük ise Meclis başkan yardımcısı oldu. Ben kendilerini özellikle tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Oda camiası olarak esasında bir bayrak yarışı yapıyoruz. Zira bu makamların bizlere emanet olduğunu, kalıcı olanın bizler değil, hizmetlerimiz olduğunu biliyoruz. Önceki Oda Başkanımız, sayın Kurtul Özel güzel işlere imza attı ve bayrağı, teslim aldığından daha ileriye taşıyarak teslim etti. Kendisi, camiamıza ve Artvin’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şimdi görev ve sorumluluk Seçkin Kurt kardeşimde. Onun da, Artvin’in gelişmesi ve zenginleşmesi için elini taşın altına koyup, büyük emek vereceğine inanıyorum. Kendisiyle Ankara’da da birlikte çalışma kararı aldık. Seçkin Başkan, TOBB’un iş yükü en ağır birimlerinden, Mevzuat Komisyonunda görev aldı” diye konuştu.

Artık seçimlerin geride kaldığını, el ele verip, Artvin’e ve ülkemize yeni hizmetlerde bulunma zamanının geldiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Ben Artvin’in geleceğinin parlak olduğuna inanıyorum. İşte yıllardır hayali kurulan, Cankurtaran Tüneli açıldı. Rize-Artvin-Ardahan karayolunda, Türkiye’nin en uzun ikinci çift tüplü tüneli oldu. Cankurtaran Tüneli ile Artvin, bir lojistik geçiş merkezi olacak ve turizmin de gelişmesini sağlayacak. Rize-Artvin Havalimanı da açılıyor. Öte yandan biz de TOBB olarak, Sarp Sınır Kapısı'nı modernize ediyoruz. Çalışmalarımız bitmek üzere. İnşallah kullanım kapasitesini 2 katına çıkarmış olacağız.”

-Nefes Kredisi’nde yeni faz

TOBB olarak, geçtiğimiz hafta yeni bir adım daha attıklarından söz eden Hisarcıklıoğlu, “Sizlerden gelen talep üzerine, TOBB Nefes Kredisinde yeni bir faz başlattık. 81 İl’deki tüm odalar ve borsalarla TOBB, elimizdeki tüm kaynakları bir araya getirdik. Yıllık yüzde 22 faiz, azami 200 bin lira olmak üzere 6 ayı ödemesiz 18 ay vadeli kredi için de KGF kefaleti olacak. Yani teminat bulma işini de kolaylaştırdık. Bir diğer önemli sıkıntımız, istihdam maliyetleri. Bu konuda da hükümetimizle İstihdam seferberliği başlatmıştık, hala devam ettiriyoruz” dedi.

-Sıkıntılar el birliği ile aşılır

Ekonomideki sıkıntılara da dikkat çeken Hisarcıklıoğlu teşvik ve desteklerin artık daha önemli hale geldiğini bildirdi. Döviz, Faiz, Enflasyon; üçünün birden yükseldiğini dile getiren TOBB Başkanı, “Piyasada bir yavaşlama var. Basından izliyorsunuzdur. Siyasetçiler ve iktisatçılar, epeydir bu nedeni tartışıyor. Kimi yurtiçi kaynaklı diyor, kimi yurtdışı kaynaklı. Bu tartışmalara dahil olmak bizim işimiz değil. Biz işin teorisiyle değil işin pratiğiyle uğraşırız. Somut hareket etmeyi severiz. O yüzden son 1 aydır hükümetimizle, ekonomi yönetimiyle sürekli istişare içindeyiz. Devamlı sizlerle temasta olduğumuzdan, sizleri yerinde ziyaret edip görüştüğümüzden, sizden gelen sıkıntı ve önerileri de doğrudan kendilerine iletiyoruz. Biz ileteceğiz. Onlar da uygun gördükleri kararları alıp, uygulayacaklar” dedi.

TOBB Başkanı M. Rİfat Hisarcıklıoğlu, tüm bu süreçte millet olarak birlik ve beraberlik içinde olmak gerektiğinin altını çizerek, “Birbirimizi ötekileştirmeyelim. Bakın sadece son 25 senede, iç ve dış kaynaklı, onlarca kriz ve çalkantı yaşadık. Hepsinin üstesinden geldik, yola devam ettik. İnşallah yine hep birlikte el ele verip, ülkemiz hak ettiği yere getireceğiz. Dünyanın en büyük ekonomileri arasına gireceğiz. Allah sizlerden razı olsun, Başarılarınız daim olsun” ifadesini kullandı.

Salondaki konuşmaların ardından ödül töreni geçildi. Program, Hisarcıklıoğlu’nun Artvin sanayi ve ticaret odasını ziyareti ile son buldu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı