Terziliğe 35 sene emek verdi…

Terziliğe 35 sene emek verdi…

YAŞAM 12.03.2020 15:43:13 61 0
Terziliğe 35 sene emek verdi…

Ali Akyıldız

PAZAR-Rize-Pazarlı Terzi Sadık Kösoğlu, kendisini bildi bileli terzilik yaptı. Fanatik Fenerbahçeli olan ve mesleğine 35 senesini veren Kösoğlu, şimdilerde yavaş yavaş kayboluşunu izlemekten hoşnut değil…

Rize-Pazar’da Terzi Sadık Kösoğlu ,35 senedir mesleğini yapıyor. Gerek konfeksiyoncularda, gerek başkasının yanında yıllarca çalıştıktan sonra kendi dükkânını açan Kösoğlu, emekli olana kadar işine devam edecek. Kösoğlu, terziliğin gitgide sona yaklaştığını belirterek, yeni dükkânlar açılmadığına değiniyor. “Özellikle gençler, bu gibi mesleklere yönelmiyor, zaten eskisi gibi, kıyafet dikimi için de gelen yok. Sadece tadilat yapıyoruz. Terzilik eskiden, bir mahallenin olmazsa olmazı, çok yoğun çalışılan bir meslekti. Neyi nasıl yetiştireceğimizi düşünürdük. Şimdi ise büyük bir düşüş var” diye anlatıyor.

Sadık Kösoğlu “Sönmeye başlayan terziliği, kurtarmamız ve canlandırmamız gerekir ” ifadesini kullanarak “Meslek liselerinin ve zanaat okullarının, el emeği ve ustalık isteyen meslek gruplarına gereken değeri göstermesi gerektiğini söylüyor. Kösoğlu “Her insan aynı mesleği yapamaz, tüm bu mesleklere ihtiyacımız var. Esnafa, terziye de ihtiyaç var. Bu nedenle iyiye gitmeyen ve sönmeye başlayan terziliği, kurtarmamız ve canlandırmamız gerek…” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI