Sorumluluk Büyük, Tedbirler Çok Basit

Koronavirüs (Covit-19) salgınıyla mücadele kapsamında halk sağlığının korunması amacıyla başlatılan çalışmalarını sürdüren Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kontrolörleri, market ve fırınları denetlemeye devam ediyor.

YAŞAM 5.04.2020 17:26:45 17 0
Sorumluluk Büyük, Tedbirler Çok Basit
Rize Valiliğinden yapılan açıklamalarda şu bilgilere yer verildi.
Koronavirüs salgınına karşı İl genelinde aralıksız sürdürülen denetimlerde uyulması gereken noktalar konusunda işletme sahipleri ve çalışanları tek tek ve titizlikle uyarılıyor. Özellikle el temizliği başta olmak üzere hijyen kurallarına ve sosyal mesafe kuralına uyulmasına, el temizliği ve ellerin sık sık yıkanması konusuna dikkat çeken kontrolörlerimiz; ekmeği paketleyen kişi ile para alışverişi yapan kişinin farklı olması gerektiğini söyledi. Ekipler, parayı elleyen kişinin ekmek ve diğer gıda ürünlerine kesinlikle dokunmaması uyarısı yaptı.
Kontrolörlerimiz, çalışanlardan mutlaka maske, eldiven ve bone takmalarını istedi. Sosyal mesafe kuralına uyulmasının altını çizen denetimciler, aynı anda fazla sayıda müşterinin içeriye alınmamasını, ekmeklerin müşterilerin kolayca ulaşabilecekleri yerlere konulmasını, işletme sahiplerinden müşterilerin ekmeklere elle dokunmalarına izin vermemelerini ve ekmek kasalarının yere konulmaması uyarısı yaptı. İşletme girişine mutlaka ayakkabı paspası ve el dezenfektanı koymaları söylendi.

#EvdeKalRize

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı