SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Gürcistan’da Koronavirüs salgınına karşı 21 Nisan tarihine kadar 31.03.2020 tarihi saat 08.00’den itibaren geçerli olmak üzere, 21.00-06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.

YAŞAM 1.04.2020 15:17:40 84 0
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Hayati Akbaş

HOPA-Gürcistan’da Koronavirüs salgınına karşı 21 Nisan tarihine kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Konuyla ilgili T.C. Batum Başkonsolosluğu bir duyuru yayınladı. Başkonsolosluk tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Gürcistan’da Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler kapsamında 21 Nisan 2020 tarihine kadar geçerli olmak üzere Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildiği duyurulmuştu.

Bu çerçevede, hâlihazırda devam etmekte olan OHAL rejimi çerçevesinde,

-31.03.2020 tarihi saat 08.00’den itibaren geçerli olmak üzere, 21.00-06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.

-Şehirlerarası ve şehir içi tüm toplu ulaşım araçlarının faaliyeti durdurulmuştur. Binek araç ve taksilerin, içinde 3'ten fazla yolcunun bulunmaması ve şoförün yanındaki koltuğun boş olması şartıyla dolaşımı serbesttir. Ayrıca, stratejik olarak önemli tesislerin görevlileri tarafından organize edilmesi ve güvenli ulaşım sağlanması suretiyle yolcuların taşınmasına izin verilecektir.

- Eczane ve gıda marketleri hariç olmak üzere, 3'ten fazla kişinin birarada bulunması yasaklanmıştır.

-70 yaş üstü kişilerin, en yakınında bulunan market, eczane veya sağlık merkezine gitme durumları hariç olmak üzere sokağa çıkmaları yasaklanmıştır.

-Tiflis, Batum, Kutaisi, Poti, Rustavi ve Gori şehirleri idari sınırlarında giriş-çıkışların kontrol edilmesi amacıyla kontrol noktaları kurulacak ve buralarda ateş ve kimlik kontrolü yapılacaktır. Saygıyla duyurulur”.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI