Şimdi ÇAY TOHUMU Toplama zamanı

Şimdi ÇAY TOHUMU Toplama zamanı

YAŞAM 10.10.2019 12:11:14 144 0
Şimdi ÇAY TOHUMU Toplama zamanı

Ali Akyıldız

PAZAR-Yaş çay sezonunun sona ermesiyle birlikte çay bahçelerinden çay tohumu toplayan üreticiler, Rize’nin Pazar ilçesinde pazarda çay tohumu satmaya başladı.

Kilosu 1ile 2 TL arasında satılan çay tohumları çay üreticileri tarafından yoğun talep görüyor. Bazı üreticiler de çay bahçelerinden 1 TL’ye satın aldıkları çay tohumlarını pazarda kilosu 2 TL’den satıyor. Kabuksuz tohumu ise 5 TL den alıcı buluyor.

Çay bahçelerindeki boşluk alanlarda ve bahçelerine ilave yaparak çay üretim alanını genişletmek için tohum aldıklarını belirten çay üreticileri “Çay sezonu sona erdi. Tarlalarda bu kez Çay Tohumu toplamaya başladık. Az da olsa ekonomimize katkı sağlıyor. Zahmetli bir iş ama ne yapalım geçim kaynağımız budur. Çayın değer görmesiyle çay üreticileri de çay veriminin düştüğü bahçeleri yenilemek için tohum alıyor” ifadelerini kullandılar.

Bazı vatandaşlar ise Çay Tohumunun Yağ olarak değerlendirilmesi için bölgede Fabrika kurulmasının ekonomiye daha çok katkısı olacağını, işsizliğinde bu şekilde azalacağını dile getirdiler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI