Şimdi ÇAY TOHUMU Toplama zamanı

Yaş çay sezonunun sona ermesiyle birlikte çay bahçelerinden çay tohumu toplayan üreticiler, Rize’nin Pazar ilçesinde pazarda çay tohumu satılmaya başladı.

YAŞAM 5.10.2020 13:20:23 352 0
Şimdi ÇAY TOHUMU Toplama zamanı

CEVAHİR TOPALOĞLU

PAZAR-Yaş çay sezonunun sona ermesiyle birlikte çay bahçelerinden çay tohumu toplayan üreticiler, Rize’nin Pazar ilçesinde pazarda çay tohumu satılmaya başladı.

Kg’ si 1,70 ile 1,80 TL arasında satılan çay tohumları çay üreticileri tarafından yoğun talep görüyor. Bazı üreticiler de çay bahçelerinden 1,50 TL’ye satın aldıkları çay tohumlarını pazarda kilosu 1,80 TL’den satıyor.

Ardeşen den gelen tohum alım satım işi yapan esnaf ‘’Tohum zamanı başlamıştır alışımız şuanda rekabet üzerine 1.50 lira satışımız, 1.70, 1.80 arası gördüğünüz gibi pek müşteri yok ama şükrediyoruz Allah’a malımızı yine yükledik. Bu piyasa ne olacak belli değil sonumuz hayır olur inşallah.” dedi

Çay bahçelerindeki boşluk alanlarda ve bahçelerine yeni ilaveler yaparak çay üretim alanını genişletmek için tohum aldıklarını belirten çay üreticileri “Çay sezonu sona erdi. Tarlalarda bu kez Çay Tohumu toplamaya başladık. Az da olsa ekonomimize katkı sağlıyor. Zahmetli bir iş ama ne yapalım geçim kaynağımız budur. Çayın değer görmesiyle çay üreticileri de çay veriminin düştüğü bahçeleri yenilemek için tohum alıyor” ifadelerini kullandılar.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı