Rize’nin tek sabahçı Çay Ocağı

Rize’nin tek sabahçı Çay Ocağı

YAŞAM 28.11.2019 10:43:53 71 0
Rize’nin tek sabahçı Çay Ocağı

PAZAR-7 gün 24 saat açık olan Arif Yıldız’a ait Çay Ocağı 40 yıldır ayakta durmaya devam ediyor.

Gün uykudan uyanmamış, el ayak güne değmemişken sabahçı Çay ocağından Saat 03.30 da içeri girdiğinizde sanki hiç uyumamış kişilerle karşılaşırsınız.

Sokak lambaları belli belirsiz yanıp sönerken, rüzgar kaldırım kenarlarında küçük küçük eserken, caddenin köşe başında başıboş köpeklerin tur attığı noktada, çay ocağı var diye soğuktan korunmak için koştuğunuz mekanın sahibi sizi hoş sohbet ile karşılar.

55 yaşında olduğunu,40 yıldır bu mekanı sabah Saat 03.00’de açıp Çay ve Çorbasının ezandan önce hazır olduğunu söyleyen İşletme sahibi Arif Yıldız “ Belirli müşterilerim var. Onlar pazarcılar, erkenden işbaşı yapanlardır. Bunların dışında bir de yurt içi ve yurt dışından yorgun argın gelenlerin ilk durağıdır burası” dedi.

Sabah Çay ve Sıcak Çorbanın hazır olduğu mekanda bir de gelip gelmeyenlerin yoklaması yapılıyor. Yıldız” Tanıdık simalar var. Onlar her sabah uykusuz gecelerden sonra Pazar’a inenlerdir. Bir gün gelmediğinde hemen kendi aramızda sorarız.” Acaba nerede kaldı. Başına bir şey mi geldi” diye. Hemen telefonla arar kendisinden haber alırız.4O yıldır bu mekanda sabahçılara hizmet veriyorum. Neler yaşadığımı bir anlatsam kitap olur. Evinde eşiyle, çocuklarıyla tartışıp sabahı dükkânın açılmasını bekleyenlerden tutunuz, Yolculuktan yol yorgunu gelip açık bir yerde çay ve çorba içilecek yer arayanların ilk durağıdır burası. Burada yaşamın her alanında olan bitenleri anlatanları dinleyerek yıllarım çok çabuk geçti” diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI