Rize’de 65 Yaş Üstü Vatandaşın Emekli Maaşını Vefa Sosyal Destek Grubu Ulaştırdı

Rize’de 65 Yaş Üstü Vatandaşın Emekli Maaşını Vefa Sosyal Destek Grubu Ulaştırdı

YAŞAM 24.03.2020 17:43:18 36 0
Rize’de 65 Yaş Üstü Vatandaşın Emekli Maaşını Vefa Sosyal Destek Grubu Ulaştırdı

Rize Valiliği bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, evden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik hastaların mağdur olmaması için büyük bir özveriyle çalışırken, bu kapsamda 65 yaş üstü bir vatandaşın da emekli maaşını jandarma çekerek kişiye ulaştırdı.

Rize Valiliği bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, koronavirüs tedbirleri kapsamında evden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik hastaların siparişlerini hızlı bir şekilde yerine getirmeye devam ediyor.

Dün oluşturulan ve ilk gün olmasına rağmen yoğun bir şekilde çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdüren Vefa Sosyal Destek Grubu, bugün de çalışmalarını aralıksız devam ettirdi.

65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik hastaların siparişlerini ivedilikle sahiplerine ulaştıran Vefa Sosyal Destek Grubu, Derepazarı ilçesi Kirazdağı köyünden 71 yaşındaki Reşat Dinçer’in Vefa Sosyal Destek Grubu’na ait 112, 155, 156 numaralarından iletişime geçerek 'Emekli Aylığı' çekim talebini iletmesi üzerine, Dinçer’in güvendiği ve kendisinin belirlediği köy muhtarı Osman Nuri Ayar aracılığıyla emekli maaşı çektirildi ve devriye marifetiyle kendisine teslim edildi.

Böylesine bir hizmeti ilk kez aldığını ve uygulamadan çok fazla memnun kaldığını belirten Reşat Dinçer, uygulamada emeği geçen herkese teşekkür ederek, 'Cumhurbaşkanımız, Valimiz, Kaymakamımız ve herkesten Allah razı olsun. Çok güzel bir uygulama. Dışarı çıkamadığımız için aradık ve bize yardım hemen geldi. Devletimiz bizi hiçbir şekilde mağdur etmiyor. Yetkililerden Allah bin kere razı olsun' dedi.

Vefa Sosyal Destek Grubu ile 65 yaş veya kronik hastalığı olanların sağlık başta olmak üzere tüm temel zaruri ihtiyaçlarının Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, yerel yönetimler, AFAD, Kızılay görevlileri aracılığıyla karşılanmak üzere İl merkezleri ve ilçelerde oluşturulmuştu.



Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı