Rize-Pazar’da “Sağlık İçin Doğayı Sev”

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yer alan Gençlik Merkezleri, çevre kirliliğinin önüne geçmek ve bez torba kullanımına teşvik amaçlı faaliyetlerde bulundu.

YAŞAM 24.08.2020 20:03:12 31 0
Rize-Pazar’da “Sağlık İçin Doğayı Sev”

CEVAHİR TOPALOĞLU

PAZAR-Rize’nin Pazar İlçesinde Gençlik Merkezleri olarak Gönüllülük esasında gençlerin iyilik ağacı Sıfır atık timi adı altında “doğayı sev doğayı koru” ile yapılan Faaliyette gönlü gençlerle pazar yerinde bez torba dağıtımı yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yer alan Gençlik Merkezleri, çevre kirliliğinin önüne geçmek ve bez torba kullanımına teşvik amaçlı faaliyetlerde bulundu.

Pazar Gençlik Merkezi Olarak, çevre bilincini artırmak, geri dönüşüme destek vermek ve naylon poşet kullanımının azaltılmasına katkıda bulunmak için kolları sıvadıklarını, Yapılan Faaliyette Gençlik lideri ve gönüllü gençlerle birlikte dağıtımın sağlandığı dile getirilen açıklamalarda şu ifadelere yer verildi.

Pazar Gençlik Merkezi olarak ; “Hem ekonomimize, hem doğamıza, hem de sağlığımıza katkı sağlamak için bu projeye destek vermek ve çevremizde yaşayan tüm vatandaşlarımızı da bu konuda duyarlı olmaları için bilinçlendirmek en temel görevimiz. Çevreye farklı alanlarda verdiğimiz diğer zararları da düşünürsek bu uygulamanın çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Yaşamımızı sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek için temiz bir çevreye ihtiyacımız var. Gençlik Merkezleri olarak da 'Geri Dönüşüm', 'Sıfır Atık Projesi' gibi birçok çevreci projemiz de bulunuyor”.

Semt pazarlarını gezerek vatandaşlara bez torba dağıtımını yapan gönüllü gençler, bu tür sosyal sorumluluk ve farkındalık projelerinin içerisinde yer almaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI