Rize-Pazar’da Balıkçılar PALAMUT ’tan umutlarını kestiler

Rize-Pazar’da Balıkçılar PALAMUT ’tan umutlarını kestiler

YAŞAM 4.11.2019 15:43:32 175 1
Rize-Pazar’da Balıkçılar PALAMUT ’tan umutlarını kestiler

Ali Akyıldız

PAZAR-Avlanma yasağının, 2019- 2020 sezonunun 1 Eylül gecesi sona ermesine rağmen balıkçıların yüzü gülmedi Rize-Pazar’da Balıkçılık yapanlar tezgâhlardaki en büyük eksikliğin palamut olduğunu ifade ettiler.

Çok satıp sürümden kazanmak istiyoruz”

Balık azlığından fiyatlarının yeteri kadar düşmediğini ifade eden Balıkçılar, “İri hamsi 10 ile 7,5 TL TL'den diğeri ise 5 TL den sattığımız Hamsi ucuzladı ama yeterli değil” dediler.

Balıkçılar “Bizim hedefimiz fiyatların biraz daha aşağıya çekilmesidir. Balıkçıların isteği daha bol balığımız olsun, daha ucuza ve çok satalım. Mesela örnek verecek olursam; Pahalı satmak değil, çok satarak daha çok müşteriye ulaşmayı istiyoruz. Ancak mevsimi olmasına rağmen palamut balığımız eksik. Sezonun en bol balığının çıkacağı zamanda balıksızlık yaşıyoruz. Bizler yine de umutluyuz. Havalar soğuyunca balık bolluğu da olacaktır diye düşünüyoruz” söylediler.

Geçen yıl 5 liradan satışa sunulan palamut bu yıl tezgahlarda 20-25 lira arasında yer bulurken, 25 lira olan hamside ise fiyatlar artan avcılıkla beraber 10 lira ile 7,5 lira ve son olarak da 5 liraya kadar geriledi.

Hamsi avcılığının yoğun bir şekilde Doğu Karadeniz kıyılarında devam ettiğini ifade eden Balıkçılar, 'Şu an tüm tekneler hamsiye yoğunlaştı ve şu anda bazı bölgelerde kısım kısım devam ediyor fakat ne kadar sürer bu avcılık bilmiyoruz. Yoğun bir avcılık var ve bu fiyatlara da yansıyor. Önümüzdeki Kasım, Aralık aylarına kadar devam eder mi bu hamsi avcılığı onu da bekleyip göreceğiz' şeklinde konuştular.


Anahtar Kelimeler:
Abdullah mataraci
4.11.2019 16:23:05
Ankaraya palamut yok busene siftah yok inşAllah seneye

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı