Rize'de Sosyal Mesafe ve Maske Denetimi Yapıldı

Rize'de koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen sokağa maskesiz çıkma yasağı polis ekiplerince drone ile havadan denetlendi.

YAŞAM 17.05.2020 09:21:06 120 0
Rize

Rize'de Maske Maske takılması zorunluluğu getirlen alanlar Drone ile sıkı bir takip altına alındı.Konu ile ilgili Rize Valiliğinden yapılan açıklamalaarda şu bilgilere yer verildi.

'Özellikle Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri üzerinde kolluk kuvvetleri ve belediye zabıtası eşliğinde çok yoğun yaya devriyelerle birlikte maske ve sosyal mesafe denetimleri yapılmaya başlandı. Yapılan bu özel denetimlere “MASKEMLE GÜVENDEYİM” adı verilerek bir farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. Bununla ilgili İl Pandemi Kurulu tarafından maske takılmasının zorunlu ve sosyal mesafenin ihlalinin cezalandırılacağını ilişkin yeni tabelalar koyuldu. Ayrıca araç içerisinde iki ve daha fazla yolcunun seyahat etmesi durumunda maske takılmasının zorunlu olduğuna ilişkin tabelalarda trafik lambalarının hemen yanına yerleştirildi.

Bunun dışında Dronelar eşliğinde havadan sosyal mesafenin özellikle şehir merkezinde hangi alanlarda ihlal edildiğine ilişkin özel denetimler yapılarak görüntü kayıtları alınıyor ve ona göre kolluk kuvvetleri o bölgeye kaydırılıyor.

Bugün itibari ile başlayan ve yaklaşık 100 e yakın personelin görev aldığı denetimler özellikle İstanbul’dan diğer illerden çay hasadı amacıyla gelecek olan vatandaşların gelişi öncesi sıkı bir şekilde yapılmaya başlandı ve önümüzdeki günlerde de devam etmesi planlandı.'.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı