Rize Acil Tıp Oryantasyon Günleri Sempozyumu Başladı

RTE Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı ile Acil Tıp Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen “Rize Acil Tıp Oryantasyon Günleri” Sempozyumu Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda başladı.

YAŞAM 10.01.2018 15:34:05 23 0
Rize Acil Tıp Oryantasyon Günleri Sempozyumu Başladı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan programda Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Adnan YILMAZ ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN açılış konuşması gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Adnan YILMAZ programın gerçekleştirilmesinde katkısı bulunanlara teşekkür ederek sempozyumun istenen amaca ulaşmasını ve faydalı olmasını diledi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, acil servislerde görev yapan hekimlerin hem Tıp Fakültesinde var olan bütün branşlardan haberdar olup her alanı bilmeleri hem de stres ve kaos ortamını yönetebilmeleri gerektiğini ifade etti.

Yaklaşık iki yüz hekimin katılacağı üç gün sürecek sempozyumun hem bilimsel hem de sosyal ve kültürel boyutu olduğunu söyleyen Rektör, alanında uzman deneyimli hekimler tarafından acil kliniklerinde sıklıkla karşılaşılan hastalık grupları, onların ayırıcı tanıları ile acil tedavileri konularında eğitimler verileceğini ifade etti.

Rektör Karaman, sempozyumun istenen hedefe ulaşması ve katılımcıların Üniversiteden ve Rize’den memnun ayrılması temennisinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

“Rize Acil Tıp Oryantasyon Günleri” Sempozyumu 10-12 Ocak 2018 tarihleri arasında Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi’nde ülkemizin farklı üniversitelerinden 200’e yakın hekimin katılımı ile gerçekleşecek.

Üç gün boyunca alanında uzman 15 hekim, Temel ve İleri Kardiyak Yaşam Desteği, Ölümcül Ritimler ve EKG’ler, Göğüs Ağrısına Yaklaşım, Hipertansif ve Diyebetik Aciller, Serebrovesküler Olay, Başağrısına Yaklaşım, Travmaya Genel Yaklaşım, Akciğer Grafisi Yorumlama, Karın Ağrısına Yaklaşım, Baş Dönmesine Yaklaşım, Kraniyel BT Yorumlama, Adli Rapor Yazılması ve Adli Vakalara Yaklaşım, Zehirlenmelere Genel Yaklaşım, Nefes Darlığına Yaklaşım, Vaka Sunumları ve Acilde Sık Kullanılan Orderler konularında katılımcılarla bilgilerini paylaşacak.

RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı