Rıdvan Şükür. “Dünyadaki Çölleşme ve kuraklık Anadolu İçin büyük tehdit”

Rıdvan Şükür. “Dünyadaki Çölleşme ve kuraklık Anadolu İçin büyük tehdit”

YAŞAM 20.06.2019 07:45:06 31 0
Rıdvan Şükür. “Dünyadaki Çölleşme ve kuraklık Anadolu İçin büyük tehdit”

Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür, 17 Haziran Dünya Çölleşme ve kuraklıkla mücadele günü nedeniyle yaptığı açıklamada, günümüzde yaşanan kuraklık ve iklim değişikleri nedeniyle Anadolu topraklarının yakında çölleşme tehlikesiyle ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Şükür, Küresel ısınma sonucunda Akdeniz ve Orta doğuda yaşanan kuraklık artışı nedeniyle, Anadolu’nun Dünya üzerinde çölleşen bölgeler arasında olduğunu söyledi. Ayrıca, Gelecekte üzerinde yaşadığımız topraklarda yaşanabilecek kuraklık artışı sonucunda açlık ve susuzluk tehdidiyle de karşı karşıya olduğunu belirtti. Orta Anadolu’da çölleşmenin hissedildiğini yaşanan kuraklık ve susuzluğun bu durumun habercisi olduğunu belirtti.

Her yıl farklı bir ülkede yapılan ve bu sene Ankara'da gerçekleştirilecek bu önemli organizasyonun Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesinin kabulünün 25. Yılına denk gelmesi de etkinliğin önemini artırıyor.

Şükür, Doğaya karşı bencil davranmamız sonucunda, çevremizde kullandığımız doğal kaynakları ve çevremizi hızla kirlettiğimizi, bununda insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI