Rıdvan Şükür; “Bir gün susuz kalabiliriz”.

Rıdvan Şükür; “Bir gün susuz kalabiliriz”.

YAŞAM 22.03.2019 09:49:37 15 0
Rıdvan Şükür; “Bir gün susuz kalabiliriz”.

Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür,  gerekli önlemler alınmazsa yakın bir zamanda su kaynaklarımızın tükenebileceğini ve susuz kalabileceğimizi söyledi.

Rıdvan Şükür, 22 Mart Dünya su günü nedeniyle yaptığı açıklamada içilebilir su kaynaklarının yarınlar için korunmasının önemli olduğunu, günümüzde küresel ısınma ve çevre kirliliği nedeniyle kullanılabilir su kaynakları her geçen gün azaldığını belirtti.   Dünyadaki canlı yaşamının devamlılığı için su kaynakları korunmasının ve temiz tutulmasının çok önemli olduğunu ifade etti. Suyun olmadığı bir yerde canlıların yaşamına devam etmesi imkansızdır dedi. Şükür, Suyu bol ülke olmadığımızı ve ülkemizin kullanılabilir su kaynaklarının sınırlı olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1993 yılında 22 Mart tarihini ''Dünya Su Günü'' olarak ilan etti. O günden beri, her yıl 22 Mart tarihinde Dünya Su Günü kutlanıyor. Dünya Su Gününde içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması ile ilgili stratejiler ve girişimler değerlendirilmesi için bir fırsat.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı