Pazar İlçesinden Riskli Vatandaşlar Çağrı

Pazar İlçesinden Riskli Vatandaşlar Çağrı

YAŞAM 23.03.2020 15:38:18 27 0
Pazar İlçesinden Riskli Vatandaşlar Çağrı

Coronavirüs'e karşı marketlerde poşetli önlem

ALİ AKYILDIZ

PAZAR-Rize’nin Pazar İlçesinde Pazartesi ve Perşembe günleri kurulan semt pazarında Pazar Belediyesi ekipleri takibinde, vatandaşlar ve pazarcı esnaflar tarafından Korona virüs riskine karşı önlemler alındı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Korona virüsün yayılımını engellemek için alınan tedbirler kapsamında, Pazartesi günü Pazar ilçe merkezinde kurulan pazaryerinde, tüm sebze ve meyveler satıcılar tarafından vatandaş ile teması önlemek için 1,5 metre uzaklıkta bant çekilerek gerekli hijyen koşullarına dikkat edilerek satışa sunuluyor

Pazar Belediyesi ekipleri tarafından pazaryerinde dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı. Zabıta personelleri tarafından broşürler dağıtılarak vatandaşlar ve esnaflar bilgilendirildi.

Uygulamadan memnun kalan esnaf ve vatandaşlar, “Pazaryerinde her türlü önlem alınmış durumda. Bu olanakları bize sunduğu için Pazar Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu salgın hastalığı atlatırız” dediler.

Sebze ve Meyve satıcıları yanında ilçe merkezindeki esnaflar da sebze ve meyveleri POŞET içine koyarak sağlıklı bir şekilde alıcıya sunmaya başladılar. Esnaf vatandaşlar “Sağlık Bakanlığı tarafından Korona virüsün yayılımını engellemek için alınan tedbirler kapsamında, Pazar ilçemizde tüm sebze ve meyveler paketlenerek satışa sunuyoruz. Ayrıca pazaryerimizde şerit çekim uygulaması ve vatandaşlarımızın dezenfektan ile ellerinin temizlenmesi sağlanıyor. Kişisel temizlik ve kişisel tedbir şart. Bizler de esnaflar olarak tüm tedbirlerimizi alıyoruz. Vatandaşlarımızın da tüm tedbirleri alarak dikkat etmelerini ve hep birlikte bu süreci atlatmamızı diliyorum” diye konuştular.

Zaruri ihtiyaçları olmadığı sürece insanların dışarıya çıkmamalarını öneren esnaf ve vatandaşlar özellikle 65 ve üstü vatandaşlar ile kronik hastalığı olanlara “ Evinde Kal” çağrısında bulundular.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI